Семейство

Доста глупави неща, които правим на почивка

Всички сме правили поне по едно от изброените

10.09.2014г. / 11 02ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички сме ходили на почивка, екскурзия или просто разходка из непознати места. Преживяването е приятно, смяната на обстановката и климата се отразяват благоприятно, обогатяваме културата си като се запознаваме с обичаите, кулинарните изкушения и архитектурни наследства на другите народи. Резултатът почти винаги е приятен спомен и добро настроение.

Но има някои неща, които всички ние правим, докато сме във ваканция или на екскурзия. Забавно е как хората си приличат по тези белези без дори да се познават. Кои са най-глупавите неща, които ако не всички, то поне повечето от нас правят, докато са на почивка?

Купуваме безполезни сувенири

Едно от нещата, които сме готови да се закълнем, че всички правят е да си купят излишни прахосъбирачки, каквито са сувенирите. Ако не сувенир, който да краси библиотеката или витрината на секцията в трапезарията, то поне магнит за хладилник всички имаме.

В един момент домът ви се претъпква от предмети без никаква употреба, които се принуждавате или да изтикате на тавана, или да изхвърлите въпреки емоционалната стойност, която носят.

Абсурдни модни грешки

По време на екскурзия повечето от нас гледат да им е удобно и не се замислят много много за външния си вид. Измежду туристическите групи можете да видите какви ли не безвкусни облекла, анцузи, раздърпани стари тениски, съчетани в най-несъчетаемите цветове единствено в името на удобството.

Свързани статии

Ядем твърде много

В стремежа си да опитаме повече от типичната местна кухня сме склонни да поглъщаме прекалено големи количества. А и някак приятната обстановка подтиква към доволно преяждане, особено ако сте си запазили хотел на ол инклузив.

Закуската в хотела е апетитна, а и като си помислите, че цял ден ще обикаляте из забележителностите... Как да не похапнете още един сандвич?!

Ядем наистина странни неща

Именно за да почувстваме истински мястото, на което сме, искаме да опитаме повече от традиционната им кухня. Да, обаче често традиционните кухни предлагат и много абсурдни гозби, които иначе не бихме и погледнали.

Дали заради приятната обстановка или заради мисълта, че щом местните ядат тези странни неща, неусетно и ние поглъщаме разни буболечки, животински дреболии приготвени по невиждан начин, ферментирали меса или зеленчуци, пържени тарантули и какво ли не.

Правим хиляди снимки

Десетки, стотици, хиляди снимки, които ако не е компютърът, никога няма да можем да извадим на хартия! В стремежа си да запечатим цялото преживяване пропускаме толкова удивителни моменти, които никога няма да се повторят, а ние не сме ги усетили и преживели, защото сме нагласяли обектива в този момент...

Ожесточено се печем, за да добием тъмен загар

Без значение какво знаем за вредите от прегарянето на кожата и прекомерното стоене на слънце, ние сякаш забравяме всичко това и се пържим на шезлонга, защото на всяка цена трябва да се върнем с бронзов тен след отпуската!

Колкото и да се мажем с лосиони и предпазни средства, повечето от нас се връщат с подобаващо кожно изгаряне, което опропастява часовете, прекарани на слънце, защото кожата така или иначе се обелва и тенът отива по дяволите.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Me ( преди 9 години )
Ядем наистина странни неща .............. 6to za glupost ?!?!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време