Свободно време

Любовна афера с министър-председателя

„Английското момиче“ – Даниъл Силва

20.12.2014г. / 09 22ч.
Аз жената
Снимка: Издателство "Хермес"

Снимка: Издателство "Хермес"

За книгата:

Красивата и интелигентна Маделин Харт е голямата надежда на управляващата партия във Великобритания. Младата жена обаче крие опасна тайна. Тя има любовна афера с министър-председателя Джонатан Ланкастър. Враговете на Ланкастър разбират за извънбрачната му връзка и използват любовницата му, за да го накарат да плати за греховете си.

Маделин Харт изчезва безследно по време на лятната си почивка. Скоро след това прессекретарят на министър-председателя получава плик. В него има бележка, която гласи: Имате седем дни, иначе момичето ще умре. Опасявайки се, че евентуален скандал ще компрометира кариерата му, Ланкастър решава да уреди въпроса дискретно. А затова му е необходим опитен и доверен човек – Габриел Алон. Тайният агент се заема с поредната рискована мисия. На карта е заложена не само репутацията на английския премиер, но и животът на Маделин и този на Алон.

За автора:

Даниъл Силва е майстор на шпионския трилър. Завладяващи, страстни, убедителни, брилянтни: това са думите, с които най-често определят романите на автор № 1 в класацията на Ню Йорк Таймс. Произведенията му оглавяват списъците на бестселърите. Те са преведени на повече от 25 езика и са публикувани в цял свят.

Силва се появява на писателската сцена през 1997 г. с наелектризиращия си дебютен роман „Невероятният шпионин“. Вълнуващата история, преплитаща любов и измама по времето на Втората световна война, печели симпатиите на читателите и прави автора любим на мнозина.

Книгите на Даниъл Силва са известни със запомнящите се герои. Кратката поредица за служителя на ЦРУ Майкъл Озбърн бързо става хит. През 2000 г. е издаден първият му шпионски трилър – „Художникът убиец“, от поредицата за Габриел Алон. Главният герой е бивш израелски шпионин, който е напуснал службите, за да води спокоен живот на художник реставратор, но семейна драма го връща обратно в редиците на тайните служби, за да разследва терористични заговори, атентати и убийства. Два от романите от тази поредица – „Пратеникът“ и „Падналият ангел“ – са удостоени с наградата за криминалистика „Бари“ за най-добър трилър.

Даниъл Силва е автор на „Английският убиец“, „Изповедникът“, „Агентът“, „Московска афера“, „Предателят“, „Аферата Рембранд“, „Портретът на един шпионин“, „Падналият ангел“ и др. „Английското момиче“ продължава серията за любимия на мнозина герой Габриел Алон.

Даниъл Силва живее със семейството си във Вашингтон, окръг Колумбия.

На книжния пазар от 19 декември 2014 г.
Обем: 464 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1402-9
Корична цена: 15,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай