Свободно време

Никога не правете това с вагината си!

Ако ви е ценна!

07.03.2015г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Здравето и хигиената на вагината са от огромно значение за цялостното женско здраве. Затова профилактиката и правилната поддръжка на интимната зона са много важни. Но има неща, които откровено вредят на вагината, а много жени ги правят.

Какво никога не трябва да правите с вагината си?

Да я запарявате

Чували ли сте за парните бани за вагина? Правят се в легенче с гореща вода с разтворени в нея билки. Смята се, че тези парни бани почистват вагината и балансират нивата на женските хормони.

Тази процедура е рискована и непрепоръчителна, защото не само можете да получите сериозни изгаряния по нежната кожа на вагината, но и по този начин се създава среда за размножаване на бактерии, които предизвикват различни инфекции.

Да правите слънчеви бани

Може и да ви се струва примамливо да „почерпите“ вагината си с малко витамин D, но това е много вредно и не бива да се практикува.

Излагането на слънце на тези най-интимни части увеличава риска от развитие на рак на кожата. А и помислете реалистично – за какво ви е да имате загар там долу? Организмът ви ще си набави витамин D и без да излагате точно определена част от тялото си на слънце. Не е нужно да правите слънчеви бани и на това място.

Да поставяте разни ядливи неща в нея

Някои почитателки на крайно изчанчените секс игри са склонни да поставят разни сладки неща във вагината си за разнообразие в леглото. Според гинеколозите това е повече от забранено.

Досегът на вагината със сладкишите води до тотален дисбаланс на киселите бактерии в микрофлората на вагината. Захарите подхранват гъбичните микроорганизми, което подклажда появата на инфекции.

Свързани статии

Да я промивате

Някои гинеколози от старата генерация все още препоръчват вагиналните промивки, но това е отживелица. Чрез тях не просто не премахвате инфекциите, неприятната миризма и следите от менструация, но създавате среда за още по-интензивно разрастване на бактериите.

На всичкото отгоре чрез струята на вагиналния душ отпращате микробите право навътре към матката и маточните тръби.

Да й правите пиърсинг

Любителите на пиърсинга не се свенят да пробият различни части на тялото си. Болката не би ги спряла, защото ефектът е впечатляващ. Малцина са тези, които се решават на такъв тип интимен пиърсинг, но все пак сме длъжни да отбележим, че според лекарите, пробиването на вагината носи големи рискове.

Не само опасността от заразяване по време на пробиването е налице, но и раздразненията по време на секс биха причинили повече болка, отколкото удоволствие, особено ако се случи и разкъсване при по-груба игра.

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )