Свободно време

Вълкът от Уолстрийт и техниките за успех

Имайте визия за вашите цели

09.04.2015г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Вълкът от Уолстрийт и техниките за успех

Той е брилянтен оратор, изключително харизматична и енергична личност и в последните няколко месеца е наричан Истинският вълк от Уолстрийт.

Джордън Белфърт, чиято биография вдъхнови Скорсезе, успява през 90-те години на миналия век да изгради най-динамичната и успешна организация за продажби в историята на Уолстрийт.

Печели по 50 милиона щатски долара на година и именно този му успех му спечелва прозвището „Вълка от Уолстрийт“. Прекарва 22 месеца в затвора, успява да напише бестселъра „Вълкът от Уолстрийт“ и днес консултира над 50 публични компании, като същевременно изнася семинарни обучения в целия свят.

Ако успехът е нещо, към което се стремите, имате нужда от няколко съвета за това как да се доближите максимално до него, вижте следващите редове. Тук са събрани една малка част от съветите на Джордън Белфърт за това как да бъдем успешни.

Визия

Според Белфърт да имаме поставени цели не е достатъчно. Трябва да развием способност за създаване на ясна и завладяваща визия за бъдещето. Нуждаем се от нещо по-голямо от цели, имаме нужда от визия.

Защото целите са нещо, което изпълняваме, а визията е нещо, което виждаме пред себе си. Това е един изцяло нов свят.

За да успеем да създадем визия на поставените ни цели е важно да се запитаме какво ще се промени тогава, как ще изглежда нашият свят, какво ще е семейството ни, какви ще са приятелите ни, стандартът на живот. Например, какви промени ще настъпят, когато направите вашия първи милион.

Способност да управляваме нашите състояние: Как се чувстваме в момента.

Начинът, по който се чувстваме в този момент е определящ за настроението ни. Да бъдем в точното състояние ни дава достъп до ресурсите, които имаме, споделя Белфърт.

Ако сме ядосани и отрицателно настроени, загубили сме своята находчивост, няма да можем да направим нищо добре. Когато душевното ни състояние е приповдигнато, имаме по-голям ресурс.

Колкото по-ниско е самочувствието, толкова по-изчерпани са ресурсите ни. Белфърт ни подтиква да се замислим за трудните дни, в които сме си казвали : „Не мога да повярвам че казах това, не мога да повярвам че направих това.“.

Да бъдем в точното състояние ни дава достъп до ресурсите, които имаме. Това е така, защото главна роля играе нашето състояние. То е нещо, което можем да се научим да контролираме. Именно това отличава успешните от неуспешните хора, способността да контролират и управляват своите състояния.

Така например за родителите управлението на състоянието се нарича търпение, докато за търговците това е сигурност. Страхът е убиец!

Има три основни стъпки, които трябва да овладеете:

  • Сигурност – да бъдете сигурни в това, което правите.
  • Яснота – да бъдете наясно, а не претоварени.
  • Кураж – да не позволявате на страха да ви спре.

Следващият съвет на Джордан Белфърт е да се научим да управляваме това, в което вярваме, да премахнем ограничаващите ни вярвания.

Нашите вярвания са като регулатор на една кола. Ограничаването на вярата е като да сложиш ограничител на двигателя на Ferrari. – споделя Белфърд. Това ни забавя. Това ни кара да спираме, да се изпълваме с нетърпение, да се движим назад, когато трябва да се движим напред.

Свързани статии

Ограничаващите вярвания, които имаме често са ни дадени от нашите родители и учители. Това ни кара да не вярваме твърде много в способностите си. Голяма част от страховете ни идват и от миналото ни.

Белфърд казва, че в момента, в който седнем зад бюрото си, трябва да оставим миналото на заден план и да започнем да действаме като CEO (главен изпълнителен директор). Ние не сме нашето минало. Повечето ограничаващи вярвания идват от нашите минали преживявания.

Затова Белфърд съветва да гледаме на тях като на една прелюдия към визията за бъдещето.

И не на последно място Джордън Белфърт съветва да повишим стандартите си, ако искаме да станем успешни. Никога не трябва да се задоволяваме с малко.

Снимка: Фейсбук Jordan Belfort

Коментирай
5 rate up comment 2 rate down comment
Ana ( преди 8 години )
докато разсъждаваме, че няма да успеем в нищо, никога няма да имаме това за което мечтаем...хората просто бачкат здраво и знаят цената на парите, затова са богати :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 2 rate down comment
Пешо от Елин Пелин ( преди 8 години )
Дрън,дрън(ярина) Във филм може и да стават тези неща,ама не и в действителност....Или трябва да си въшлив от пари и да не ти пука от евентуален провал или трябва да имаш един куп"чадъри"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар