Свободно време

Лошите навици, които провалят кариерата

Не спазвате нужния етикет по време на служебни срещи

07.01.2014г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Да бъдеш трудолюбив и компетентен служител е първата стъпка към успешната кариера. Останалото е непрестанно желание за научаване на нещо ново и малко късмет. Тръгвайки по стъпките на успеха, човек невинаги се замисля кои негови действия биха могли да окажат негативно влияние върху кариерата му. Ето някои вредни навици, от които да се откажете, ако искате да бъдете успешни.

Постоянно закъснявате

На всеки може да се случи да закъснее за работа заради задръстване или проблем от личен характер. Но не позволявайте това да се превърне в ежедневие. Шефът ви би приел постоянните ви закъснения като безразличие и апатия към работата.

Вие сте негативно настроени към всичко и всеки

Когато имате да кажете нещо, което би подобрило състоянието на компанията, тогава бихте могли да го споделите на шефа си. Когато не одобрявате нещо, свързано с управлението на компанията или има друг проблем от служебен характер, също е добре да се обърнете към шефа си.

Постоянното злословене по адрес на колеги и ръководството на компанията се приема като нещо, което се отразява негативно върху работния климат. Никъде не биха толерирали хора, които „мътят водата“ и с негативното си отношение и влияние върху екипа могат да повлекат компанията надолу. Когато имате нужда да споделите вашия негативизъм, направете го на лист хартия.

Не спазвате нужния етикет по време на служебни срещи

Независимо дали имате среща само с екипа или с клиент на фирмата, етикетът винаги трябва да се спазва. Винаги носете със себе си тефтер, в който ако се наложи да запишете нови идеи, стратегии. Забравете за дъвката и безцелните разходки из интернет докато ваш колега, клиент или шефа ви говорят.

Винаги бъдете подготвени с отговори, ако случайно по време на работната среща шефът ви попита за нещо свързано с проекта. Това ще покаже, че вие знаете за какво сте там. Всичко, което правите на обратно би се изтълкувало като неуважение и уронване престижа на компанията пред клиенти и колеги.

Свързани статии

Винаги си намирате извинение за несвършената работа

За закъсненията, за ненавременното изпращане на служебни имейли и т. н. със сигурност има моменти, в които обстоятелствата са се развили непредвидено. Но в останалите случай вашият шеф ще приеме, че е наел на позицията безотговорен служител.

Мързеливи сте

Никой не би искал в компанията такива служители и колеги. Показвайте повече старание.

Прекарвате твърде много време в лични телефонни разговори

Телефонните разговори както и сърфирането в социалните мрежи трябва да бъдат умерени, освен ако работата ви не налага да ги използвате постоянно.

Коментирай
Здраве и красота