Интимно

Правите ли твърде много секс?

Какво коства злоупотребата с интимностите?

19.05.2015г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Обичате ли да правите секс? Че кой не обича! Но правите ли твърде много секс? Изобщо, възможно ли е човек да прекали с игрите между чаршафите и как се отразява това на здравето?

Изследователи от университета Карнеги Милън установиха, че неистовото желание за секс или прекалено многото секс могат да доведат до това да се чувствате крайно нещастни. Запитани по този въпрос, двойките в изследването признават, че увеличаването на секса постепенно води до това да се чувстват по-малко привлечени един от друг.

Уикенд, изпълнен със секс-преживявания освен всичко останало може да ви „подари“ инфекция на пикочните пътища. Експертите наричат това „циститът на медения месец“.

Уретрата е тръба, която се намира в непосредствена близост до вагината. Когато имате твърде много сексуални контакти, бактериите се пренасят много по-лесно върху претритата лигавица на външните полови органи.

Микробите проникват навътре към уретрата и така достигат до пикочния мехур при неглижиране на проблема. Инфекциите, които бактериите могат да предизвикат са доста болезнени и създават сериозен дискомфорт.

Най-добрият начин да избегнете този проблем е да уринирате преди и след секс, след което да взимате душ. Ако все пак се заразите, лекарят ви ще се заеме с лечението ви, което най-често включва антибиотици.

Липсата на секрети по време на секс също би се оказала проблем. Сухотата предизвиква дразнене, сърбеж, зачервяване и болезненост при сексуален контакт.

Други странични ефекти от твърде многото секс:

  • Изтощение;
  • Мускулни крампи и схващания;
  • Физически наранявания;
  • Тежка болка в гърба.
Свързани статии

Както всяко друго нещо, така и със секса трябва да се преследва златната среда. Балансът е от огромно значение в много отношения. Ако двамата прекарвате прекалено много време под завивките, ще откриете, че е трудно да се съсредоточите върху други съвместни дейности.

Сексът не трябва да е самоцел във връзката, единодушни са изследователите. Има и други занимания, които да ви накарат да се чувствате пълноценни заедно. Най-лошото в една връзка обаче е ако само единият партньор иска секс през цялото време, за разлика от другия.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати