Свободно време

Мантри за позитивни моменти

Удовлетворението невинаги е изпълнението на това, което сте искали

19.06.2015г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Успехът и щастието имат една универсална подправка и тя се нарича позитивно мислене. В живота има спадове и върхове, а когато стигнем дъното, последното нещо което излиза в съзнанието ни са позитивните мисли.

Споделяме няколко мантри, които са подходящи и за добрите, и за лошите ви моменти.

Те ще ви помогнат да видите светлата страна на живота, дори когато всичко изглежда черно.

Тревата е зелена от всички страни. Спрете да се взирате и да се сравнявате с другите. Спрете да се оплаквате и започнете да поливате тревата, на която сте седнали.

Удовлетворението невинаги е изпълнението на това, което сте искали. Това се нарича реализация. Ето защо вие сте благословени за това, което имате.

Понякога просто трябва да погледнете назад към миналото си и да се усмихнете. Погледнете и вижте докъде сте стигнали.

Не бездействайте. Започнете да се движите. В началото може да не тръгнете в посоката, за която мечтаете, но ако се движите достатъчно дълго, това ще създаде нови възможности.

В 99% от времето, единственото нещо, което стои между вас и вашата цел е мисълта, че не можете да я постигнете.

Само защото се борите за нещо не значи, че не сте успешни. Всеки голям успех изисква някакъв вид борба, за да стигнете до него.

Не можете да очаквате победа, когато планирате поражение. Въпреки че не можете да контролирате всичко, което се случва, можете да контролирате вашето отношение към това, което се случва.

Насърчавайте себе си, вярвайте в себе си и обичайте себе си. Никога не се съмнявайте в това, което сте.

Свързани статии

Използвайте вашите борби и отчаянието днес, за да се мотивирате.

Истинската мярка за успеха ви е колко пъти можете да се съвземете от провала.

Понякога неправилните избори ни довеждат до правилните места. За да бъдете креативни и продуктивни в живота, понякога трябва да загубите устойчивостта си.

Когато вече не сте в състояние да промените ситуацията, вие сте изправени пред предизвикателството да промените себе си.

Ако се чувствате така, сякаш корабът потъва, това може да е добър момент да изхвърлите ненужните неща, които го карат да потъне.

Историята на живота ви има много глави. Една лоша глава не означава, че това е краят. Така че спрете повторното четене и обърнете нова страница.

Никога не позволявайте на някой или нещо, което става част от вашия живот да контролира по-голяма част от него.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
Анонимна ( преди 8 години )
Хм, аз пък не виждам нищо ценно, само някакви ,,общовалидни,, лакърдии. Когато си зле, трябват действия, а не мисли. Ако едновременно умре ***, разведеш се и те изхвърлят от работа, не виждам какви позитивни мисли могат да те спасят. Само антидепресанти. Ако те остави момчето, в което си влюбена, ще ти трябват поне няколко месеца рев, за да започнеш да виждаш, че слънцето свети. А какви мисли ще те спасят, ако, не дай Бог, загубиш детето си. Празни приказки от антуража на ,,психотерапевтите,,.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )