Свободно време

Каква музика е добре да слушаме по време на работа?

Ако работата ви е свързана с крайни срокове, слушайте попмузика

16.09.2015г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че хората, които често слушат музиката на Моцарт са по-умни. Но според последни проучвания, не само класическата музика има положително влияние върху умствените ни способности.

Ето каква музика е добре да слушате по време на работа.

Ако работата ви включва внимание към детайлите или изчисления и сметки

Тогава слушайте класическа музика. В проведените изследвания е доказано, че тези служители, които слушат този жанр музика са много по-точни в изчисленията от други. Също така класическата музика е вторият най-добър жанр и за пишещите професии.

Ако работата ви е свързана с крайни срокове или въвеждане на данни

Тогава си пуснете любимата попмузика. Този жанр повишава настроението, точността при изпълняването на задачите, правописа, но и концентрацията.

Ако работата ви е свързана с изчитане на много документация или разрешаване на проблеми

Тогава слушайте dance музика. Този жанр е сочен като един от най-добрите за повишаване на точността и общата производителност, както и за повишаване на мотивацията и намаляването на стреса в ситуации на напрежение.

Свързани статии

Мелодии, които включват звуци от природата

Изследователи от Rensselaer Polytechnic Institute наскоро откриха, че добавянето на естествен елемент може да засили настроенията и това да бъдем по-концентрирани. Звуци от природата ни помагат да намалим стреса, като същевременно спомагат за развитието на когнитивната функция, концентрацията и увеличаване на общата удовлетвореност.

Не забравяйте, че музиката трябва да бъде вид терапия и да не пречи на доброто ви настроение и нагласа. Тя трябва да разтоварва, а не да напряга. Споделяме нещо приятно, което ще ви презареди.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
ИМПЕРИАЛИСТ ( преди 8 години )
Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Само един *** пример: Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Н. Кауфман. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар