Свободно време

Видео на седмицата: Каква е тайната на дълголетието?

Вижте разказ за най-дълголетните народи

11.09.2015г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има едно желание, което може би е общо за всички нас. Да доживеем до дълбоки старини. Каква според вас е тайната на дълголетието? В рубриката ни „Видео на седмицата“ споделяме една вдъхновяваща презентация, която ще ви разкрие малко повече за дългия живот.

Водещ на лекцията е изследователят и писател Дан Бюнтър, който години наред е изучавал най-дълго живеещите народи в света. Според неговата теория ние не сме програмирани за дълголетие. Но от друга страна смята, че за да достигнем до дълголетие е важен не само начинът ни на живот, но и гените, които носим в себе си.

Свързани статии

Във видеото ще видите и кратък разказ за онези народи, които се радват на добро здраве и дълголетие, както и техните тайни, които им помагат да се съхранят дълги години. Не забравяйте, че при стартирането на презентацията може да я нагласите с български субтитри от дясното падащо меню.

<iframe src="https://embed-ssl.ted.com/talks/dan_buettner_how_to_live_to_be_100.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Коментирай