Свободно време

Бочели пуска брайлово CD

04.12.2006г. / 18 01ч.
Аз жената
Бочели пуска брайлово CD

Специалната брайлова опаковка и съдържание на “Amore” – новият албум на Андреа Бочели – ще позволи на незрящите фенове на тенора съвсем лесно да откриват албума в магазините. Ако този пилотен проект се окаже успешен, компанията-издател ще адаптира и останалата дискография на Бочели – 13 поп и класически албума, както и записи на 5 опери.

Премиерата на този първи в света брайлов компактдиск е днес в Лондон.

Целта на инициативата е музиката и гласът на Бочели да станат достъпни до всички негови незрящи фенове. Италианският тенор е най-популярното съвременно име в света на операта и класическата музика. Брайловата версия на албума “Amore” ще се разпространява ексклузивно във всичките 230 магазина на веригата HMV във Великобритания и Ирландия, както и онлайн на адрес: www.hmv.co.uk.

“Amore” е абсолютният победител за 2006-та година, след като се превърна в най-продавания албум на Universal Music Group и изпревари по продажби новите проекти на Snow Patrol, Keane и Scissor Sisters. “Amore” включва и два страхотни дуета на Бочели със звездите Стиви Уондър (“Canzoni Stonate”) и Кристина Агилера (“Somos Novios”). Британската версия на албума включва и дует с победителката от шоуто “American Idol” Кати МакФий, където Бочели имаше специално участие в ролята на вокален педагог.

През десетгодишната си кариера Андреа Бочели е продал над 50 милиона копия от албумите си, радва се на изключителен сценичен успех и е истинско вдъхновение за незрящите хора по целия свят.

Коментирай