Свободно време

Анатолий Попов: Експериментирайте в кухнята!

Ето какво сподели Анатолий за кулинарните си проекти пред екипа на Az-jenata.bg

05.02.2016г. / 15 46ч.
Михаела Лазарова
Анатолий Попов. Снимка: личен архив

Анатолий Попов. Снимка: личен архив

Обичаме храната, особено тази, която е приготвена с много страст. Търсейки най-доброто от кулинарията, попаднахме на един интересен кулинарен блог kitchenoftolik. Едно вълшебно място с чудни рецепти, които сякаш ухаят.

Не след дълго се срещнахме и с Анатолий Попов, за който кулинарията е страст. Анатоли е журналист по професия, а хобито му е да готви и да споделя своите кулинарни произведения в блога си. Повече за неговата страст и проекти, вижте в интервюто, което той даде специално са читателите на Az-jenata.bg. 

Кога и как започна да се занимаваш с кулинария? 

Започнах да се занимавам с кулинария още в детските си години. В моето семейство винаги много се е готвело и се е обръщало специално внимание на вкусната храна. Родителите ми са големи кулинари и от тях съм научил доста неща. От няколко години забелязвам, че и брат ми доста добре се справя в кухнята. 

Имаш ли кумири? От кого се учиш?

Моят кумир в кулинарията е невероятната Джулия Чайлд. Жената, която показа на американците, че да се готви не е толкова трудно. „Умереност, малки порции и голямо разнообразие от храни.“, това е философия за храненето за Джулия и аз го споделям на 100%.  

Пред мен е твоята първа кулинарна книга „Сандвичите на Толик“. Разкажи ни малко повече за нея.  

„Сандвичите на Толик“ е една книга, по която работих в продължение на година. Реших, че за първа кулинарна книга трябва да покажа на хората нещо ,което не е правено в България и нещо, което ще е интересно. Всички бяха много учудени, когато им разказвах по какъв проект работя. Благодаря на хората, с които създадохме „Сандвичите на Толик”.

Нора Ангелова направи едни невероятни фотографии, за предпечата се погрижи Ани Георгиева, а книгоиздателска къща „Труд“ решиха да застанат зад този смел проект. Всъщност сандвичите са много вкусна и в същото време доста здравословна храна. Опитайте!   

Подготвяш ли книга номер две? 

Освен книга номер две, подготвям още няколко книги. Всички те ще бъдат тематични. Надявам се да мога да ви разкажа за тях, когато вече са реализирани. 

Твоята любима кухня е...?

Определено испанската храна ми е фаворит.

В предварителния ни разговор спомена, че готвенето е като терапия срещу стрес. Така ли разтоварваш в края на деня, приготвяйки вкуснотии?

Да! Както ти казах и преди, аз се разтоварвам, докато готвя. Пускам си хубава музика, запретвам ръкави и оставам сам със себе си и вкусната храна. Това не ме натоварва. Напротив, почивам си, мисля си за разни неща и така гозбите, които приготвям се получават. Поне така казват тези, които са ги опитвали.  

Сладко или солено?

Фен съм на солените неща. 

Има ли готвач от световна величина, с който би искал да готвиш един ден?

Има, но за съжаление тя не е сред живите - Джулия Чайлд!

Много хора споделят, че не им остава  време за готвене. Ще споделиш ли някоя от твоите рецепти, която се приготвя бързо и лесно? 

В книгата ми „Сандвичите на Толик“ ще откриете рецепти, които се приготвят бързо и лесно. Иначе бих им предложил една крем супа. Сваряваш всичко и след това с пасатора пасираш, подправяш и си готов! (рецептата за супата може да видите тук) 

Има ли голям кулинарен проект, който мечтаеш да сбъднеш един ден?

Има! Работя по него всеки ден и се надявам, че все някога ще бъде реалност. Виж, аз не обичам да говоря за нещата тогава, когато вече са се случили.

В твоя кулинарен блог можем да открием...?

Рецепти, които са изпитани, които са вкусни и всеки може да приготви! 

Кога едно ястие е перфектно? Има ли магическа подправка?

Перфектно е тогава, когато го направиш с любов. За мен това е магическата подправка.

Твоето послание към читатели на Az-jenata.bg...

Експериментирайте в кухнята. Правете всичко с любов и ще се получи на 100%.

Снимки: личен архив


Коментирай