Свободно време

Има 4 вида интроверти

Вие от кои сте?

26.05.2017г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash.com

Снимка: unsplash.com

Казват, че хората се делят на два вида – интроверти и екстроверти. И двата типа са интересни, но сякаш първите винаги се отличават със загадъчност. 

Оказва се, интровертите се делят на 4 типа, като всеки от тях носи своите особености. Ако вие може да се наречете интроверт, вижте към кой вид спадате. 

Социални интроверти

Този тип интровертни личности дружи с малка група хора. За тях перфектната вечер се изразява в ходене на кино или вечеря. Но социалните интроверти не биха отказали и поканите за парти или друго интересно събитие. 

Разбира се, идва и този момент, в който след общуване макар и в приятна компания, трябва да презаредят батериите си. Отделят време за релаксация, за да могат да достигнат до перфектен баланс. 

20 въпроса, които премахват негативните мисли

Инроверти мислители

Този тип интроверти се отличават с голямо въображение, креативни са и творчески настроени. Обичат да разсъждават върху нещата от живота, за любовта, дори върху любимия си филм.

Сами или в приятелска компания, те никога не спират да мечтаят, да разнищват ситуации и да анализират. След всичко това се нуждаят от усамотение, за да постигнат вътрешна хармония. 

Интроверти, които постоянно се тревожат

За този тип личности е характерно, че изпитват притеснение и за дребни неща. Например, ако им предстои вечеря с приятели, парти вечер, дори първа среща, в тях назряват страхове за това, което предстои: "Какво да облека?", "Ако нямам какво да кажа?", "Дали няма да се изложа?“ и т.н.

Уроци за живота, които научаваме от интровертите

Независимо дали става дума за събитие, на което ще присъства голяма група хора или тесен кръг, тревожността е в основата. Няма съмнение, че този тип интроверти се нуждаят от сериозна релаксация и време насаме, за да възвърнат баланса. 

Свързани статии

Колебливи интроверти

Колебливите интроверти понякога се нуждаят от дни, за да вземат елементарно решение, като това дали да пробват менюто на нов ресторант, например. Те никога не прибързват с решенията, а правят подробен анализ. Хубавото е, че когато вземат крайното решение, не се съмняват за избора, който ще направят. 

Снимка: unsplash.com

Коментирай