Свободно време

Президентшата показа стил до Мелания Тръмп

Десислава Радева се срещна с Мелания в Брюксел

26.05.2017г. / 12 05ч.
Мария Дуковска
Десислава Радева е втората дама на първи ред, отдясно наляво. Снимка: Reuters

Десислава Радева е втората дама на първи ред, отдясно наляво. Снимка: Reuters

Десислава Радева, съпругата на българския президент Румен Радев, се срещна с първите дами на няколко водещи държави от Европейския съюз, по време на посещение в Брюксел. Докато съпрузите им заседаваха в централата на НАТО, първите дами имаха отделна програма.

Кралица Матилда от Белгия бе домакин на американската първа дама Мелания Тръмп, първата дама на Норвегия Ингрид Столтенберг (съпруга на генералния секретар на НАТО), първата дама на България Десислава Радева, белгийската първа дама Амели Дербодренгиен, първата дама на Франция Брижит Троньо, първата дама на Турция Емине Ердоган, първата дама на Словения – Мойка Стропник, първата дама на Исландия Тора Маргрет Балдвиндотир и Готие Дестене (има брак с премиера на Люксембург).

В програмата е било включено разглеждане на магазина за скъпите белгийски чанти "Делво", посещение на детска болница, разглеждане на музей, разходка из кралските оранжерии в двореца "Лаакен", предадоха световните агенции.

Белгийската кралица Матилда даде вечеря на президентските и премиерски съпруги.

Българската първа дама Десислава Радева е впечатлена от визитата, става ясно от пост в профила й в социалната мрежа Facebook.

"Днес беше един много особен ден. Срещнах се с най-популярните първи дами и видях страхотни красоти, особено в оранжериите на кралица Матилда", гласи той.

За срещата Десислава Радева е облечена в бяло-черен костюм, с флорални елементи. Мелания е сменила два тоалета, като на някои от снимките е облечена в елегантна черна рокля, а на други снимки се вижда пременена в костюм в телесен цвят.

Първата дама на Франция, Брижит Макрон е облечена в черна къса рокля, като дължината е леко спорна по отношение на етикета. При другите първи дами личи, че са спазили етикета и полите им са до средата на коляното, докато Брижит е предпочела по-къс вариант, с цяла педя над коляното.

Вижте снимки от събитието в галерията ни.

10 невероятни първи дами, които излязоха от сянката на съпрузите си.

Коментирай