Меню

Запечена паста с шунка и кашкавал

26 юли 2015 | 12:02 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет къса паста
300 г шунка
150 г кашкавал
10 кисели краставички
супена лъжица песто
1 глава лук
8 скилидки чесън
сол, черен пипер
2-3 консерви пасирани домати или една и половина пресни
1 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според указанията на опаковката. През това време нарежете шунката на ситно, заедно с киселите краставички и ги задушете за няколко минути в тиган. Отделно направете доматен сос като задушите чесън, лук и добавите към тях пасирани домати от консерва или пресни ситно нарязани, сол, черен пипер, както и супена лъжица песто.

Когато пастата е сварена, изцедете я от водата и я добавете към доматения сос, а към тях сложете и шунката и краставичките. Разбъркайте добре и изсипете в тавичка. Настържете кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато кашкавалът се разтопи.

Снимка: Личен архив

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай