Намачкайте бананите на пюре с помощта на вилица. Прибавете към тях олиото, яйцето, захарта и ванилията. Разбъркайте добре със сладкарска шпатула. След това сложете и брашното, содата за хляб, бакпулвера и канелата.

Отново разбъркайте с шпатулата. Полученото тесто се изсипва в леко намазнена кръгла форма с отделящ се ринг. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Оставете основата да се охлади добре. Направете крема като в купа смесите крема сиренето, захарта и ванилията. Разбъркайте много добре.

В топло мляко разтворете добре желатина и го прибавете към крема сиренето. Отново разбъркайте добре, след което изсипете крема върху блата. Покрийте формата с прозрачно фолио и охладете за 2-3 часа в хладилника. Преди да сервирате премахнете внимателно ринга и украсете по ваш избор.

Снимка: YouTube

Вижте още: