Майчинство

Етерични масла, които се грижат за бебешката кожа

Как да облекчите обрива от пелените?

27.05.2014г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Етеричните масла са все по-често използвани в наши дни за лекуването и облекчаването на различни неразположения, както и разкрасяващи процедури. Подходящи са не само за възрастните, но и за бебетата.

Благодарение на своите загрижени мами, те могат да се възползват от полезните свойства на етеричните масла. Освен кокосовото масло, вижте кои други масла са подходящи за кожата на най-малките. Преди да започнете тяхната употреба е добре да се консултирате с педиатър!

Масло от лайка

Маслото от лайка може да помогне за облекчаването на болките и дразненето, когато на бебето започнат да никнат зъбки. За да намалите дразнението на венците, увийте в чиста кърпа кубче лед, на което предварително сте капнали няколко капки от маслото. Съвсем леко минете по венците, за да намалите подуването и сърбежа.

Маслото от лайка е подходящо и за бебешката вана, както и за ежедневния масаж. Добавете няколко капки към ваната или към маслото или крема, който използвате ежедневно за бебешки масаж.

Лавандулово масло

Лавандуловото масло е идеално като първа стъпка към ароматерапията за бебета. Неговият приятен аромат успокоява, особено в нощите, в които бебето не може да спи спокойно.

Добавете няколко капки от него към бебешката вана, разтворете го добре във водата и ще видите как постепенно бебето ви ще свикне с приятния му аромат и ще имате спокойни нощи.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба е силно препоръчвано масло в грижата за бебешката кожа. С него тя е добре хидратирана и мека. Голяма част от бебешките продукти за кожа са базирани на маслото от жожоба. Може да го нанасяте директно върху бебешката кожа, за да успокоите обривите от пелени или да го добавяте към бебешката вана.

Свързани статии

Розмарин

Маслото от розмарин може да се комбинира с бадемовото масло, когато правите масаж на бебето си. Мощната комбинация ще хидратира бебешката кожа и тя ще бъде здрава и красива.

Маслото от бадеми е достатъчно добро за кожата на бебето, тъй като предотвратява появата на различни видове кожни раздразнения. Него също може да добавяте към бебешката вана.

Ако бебето ви има колики, нежно масажирайте 2-3 капки масло от мента или див портокал върху коремчето му.

При запек масажирайте коремчето и краката с масло от розмарин. При обриви от пелени помага кокосово масло и масло от лавандула.

Ако бебето има диария, масажирайте коремчето му с няколко капки масло от римска лайка.

При висока температура помагат масло от лавандула, мента или евкалипт. Няколко капки се разреждат в ежедневното бебешко олио и се масажират крачетата, задната част на врата и гръбчето.

снимка: photl

Коментирай