Майчинство

Абсолютните знаци, че ще сте прекрасна майка

Ако имате съмнения

11.09.2014г. / 10 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако наближава времето, в което да започнете да се замисляте за дете, вероятно се чудите дали ще сте добра майка. Всяка жена си задава този въпрос. Родителството е отговорност, която плаши повечето хора и тези въпроси и терзания са напълно естествени.

Има някои знаци, които ще ви помогнат да осъзнаете дали ще сте добра майка. Кои са те?

Радвате се на децата

Радвайки се на децата, вие изразявате по най-естествения начин желанието си да имате потомство, а и това е сигнал, че сте готови. Трудно е да се каже дали една жена, която изпитва непоносимост към крещящите и тичащи наоколо деца, ще бъде добра майка.

Въпреки че и това не е достоверен критерий. Много жени съзряват за майчинството едва след като се сдобият със собствена рожба.

Непрекъснато получавате комплименти за това колко ви бива с децата

Ако околните забелязват дарбата ви да общувате с децата, това си е сигурен знак, че ще сте прекрасна майка. Много възрастни не умеят да общуват с чуждите деца по подобаващ начин, а някои дори не могат да установят силна емоционална връзка със собствените си деца цял живот.

Щом се справяте с лекота и другите го забелязват, вероятно няма да имате проблеми.

Имали сте опит с децата

Ако не сте имали предишен опит с малки или големи деца това не означава, че непременно ще срещнете трудности в отглеждането на вашите собствени. Но винаги опитът е от полза. Ако сте имали досег с децата на вашите близки, гледали сте ги докато са заети и то без проблеми, сигурно имате дарба.

Установили сте се

Вече сте се установили в собствено жилище, имате чудесна професия – какво чакате? Много хора чакат тези постижения цял живот. Ако сте уредили сносно живота си, това е силен знак, че сте способни да си осигурявате стабилност. Почти сигурно е, че ще се справите с родителството.

Свързани статии

Отговорни сте

Отговорността е важна добродетел що се отнася до децата, защото тя е доказателство, че не бихте подходили вятърничаво към отглеждането на малчуганите си. Каквото и да казват околните, децата са приоритет номер едно, щом вече ги има.

Това понякога означава да пренебрегнете собствените си нужди, за да осигурите на децата нужното внимание и да обезпечите потребностите им. Ако това не ви плаши, значи сте напълно готови.

Търпеливи сте

Търпението е абсолютно необходимо за всички родители. Дори Господ да ви е дарил с кротко дете, търпението ще ви трябва в други насоки, то не се отнася само за палавите деца. Ако умеете да сдържате нрава си, да изслушвате, да обяснявате с часове, да напътствате без да се изнервяте и най-вече да отговаряте на хилядите въпроси, които се пораждат в малката детска глава, вие имате стоманена търпеливост и ще бъдете чудесен родител!

Знаете как да поставяте граници

Балансирането и търпението вървят ръка за ръка. Важно е за възпитанието да се поставят граници. Не такива, които да режат крилете на децата, но такива, които да ги научат на съществени социални умения.

Освен това чрез това си умение ще можете да внасяте необходимата стабилна и балансирана атмосфера в дома, което е много важно качество.

Коментирай