Майчинство

4 съвета за срещи за самотни родители

Как да подходите, ако имате и деца

23.08.2016г. / 18 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Срещите за самотните родители невинаги са лесни. Приоритет е детето, а намирането на партньор, който хем да е опора, хем да се разбира с детето или децата ви, не е лека задача. Често самите деца неволно пречат на родителите си в намирането на партньор, защото не харесват новия човек до вас и демонстрират ревност. 

Какво трябва да знаете преди да изберете партньор, ако сте самотен родител?



Потърсете онлайн

Ако досега сте попадали все на неподходящи мъже или жени, време е да потърсите онлайн. Няма нищо лошо и плашещо в това. В подходящите сайтове можете да откриете човек с близките до вашите интереси или в сходна с вашата позиция. 

Можете предварително да разгледате профилите на самотни като вас родители и да прецените дали бихте си паснали и най-вече дали детето ви би приело съответния човек.

Намерете зрял партньор

За сте по-сигурни в избора си търсете преди всичко зрял партньор, такъв, който няма да се налага да възпитавате заедно с детето си. Вглеждайте се в ценностите, които изповядва. Внимавайте за посоката, в която гледа и какво очаква от бъдещето и живота. Не се хвърляйте в авантюристични връзки с неочакван край. 

Приемете, че срещите са трудни

Когато си самотен родител срещите не са лесни. Има толкова неща, с които да се съобразяваш и най-важното сред тях е детето ви. Ето защо трябва да имате реалистични очаквания. Срещите ви вероятно няма да са лесни, няма да са толкова лудешки като преди, а и вероятно няма да можете да стоите до късно, колкото и да ви се иска. 

Кога да представите децата

Много родители предпочитат да крият, че имат дете, за да не изплашат човека, с когото се срещат. Това понякога изиграва лоша шега. Човекът, с когото излизате, реагира бурно, сърди се и се чувства излъган. Детето от друга страна изпада в шок, защото не е очаквало изведнъж да му сервирате новината, че имате връзка.

Ето защо специалистите съветват представянето на децата и информирането на партньора за тяхното съществуване да се случва максимално скоро след започване на връзката или срещите. Така всички ще са достатъчно подготвени и няма да има лоши изненади. 

Снимки: istock

Коментирай