За дома

Есенна украса за душата

08.10.2010г. / 11 01ч.
Вергиния Генова
Есенна украса за душата

Слънчевите хора изпадаме в умопомрачителни настроения само при вида на сивите есенни облаци. Дзиндзирикаме сгушени в палтенцата и подскачаме като врабчета. Дори без да го изричаме, вътрешно организмът ни се притеснява как ще издържи на студа, веявиците и липсата на светлина. Ставаме раздразнителни, лесно се уморяваме и общо взето се настройваме депресарски.

И тогава е редно да се сетим за ведрите моменти през есента.
Още е рано, слънчеви момичета да страдаме по липсата на слънце... Тепърва ни предстоят много топли моменти, когато можем да разтоварим стреса с простички детски неща.
Опитайте и ще видите, че те крият много сила и могат да ви заредят с много позитивна енергия.

Идете в гората, пребройте листата... това беше лексиконна поезия. Терапията е почти същата... Идете в гората или в парка, хванете за ръка някой любим човек и заедно си влачете краката в нападалите есенни листа. Няма как да не се засмеете поне веднъж. А вероятността да се заливате от смях и от листа е доста голяма.

А дори и сама да си влачиш краката из нападалите есенни листа, също е приятно и успокояващо. Сещаш се, че всичко е преходно, че всичко е временно и че рано или късно и лошите неща ще отминат.

В гората си наберете голям пъстър букет от есенни листа и украсете дома. Изберете жълти тополови листа или пък ярки кленови листа. Като малки правили ли ли сте си кукли от тополови листа? Покажете как става на вашите деца. Въпреки, че днешните деца предпочитат пластмасата, сигурна съм, че ще останат очаровани от тази толкова проста и толкова весела игра.

На връщане пък си купете най-оранжевата тиква от пазара. Дръжте я няколко дни за настроение у дома и накрая я опечете с много орехи и захар.

А на работа? Ще кажете – там е най-изнервящо и най-стресово! Ами каква е рецептата – най-сигурната е да си намерите спокойна и жизнеутвърждаваща работа, която да ви носи само позитивизъм и много пари... да, ама баш този вид терапия не е за всеки. Повечето от нас нямат тоя късмет и затова остава повече влачене на крака в листата и повтаряне, че всичко е временно, докато не измислим и не предприемем стъпки към втория вариант.

А дотогава, напълнете джобовете си с кестени. Разпилейте ги по бюрото и като ви хванат лудите ги дръжте в ръката по два като китайски топки. Те са гладки, топли и кръгли – и ще предадат позитивизъм и съвършенство и на вашата стресирана душа.

Опитайте и ще видите, че антистрес терапията с кестени работи безотказно!

И помнете – повече силна храна! Като например отново антистрес – вкусни печени кестени у дома.

Е, тогава като ще да е есен, нека да е есен – вкусна, топла и уютна!

Отивам да търся кестени!

* * *

Традиционна и нетрадиционна есенна украса
Есенна поезия
Есенна грижа за стъпалата
Тенденции в грима за Есен 2010

Коментирай