Семейство

Съвети при избора на детегледачка

03.11.2010г. / 10 50ч.
Аз жената
Съвети при избора на детегледачка

Предстои ви да се върнете на работа. Бебето ви е вече на 3, 6 месеца, на година или две. Трябва някой да се включи с помощ, защото бабите живеят далече или са още млади и работят. Изборът е само един – да наемете детегледачка, жена, която да се грижи за вашето съкровище докато сте на работа.

Ето няколко съвета при избора на детегледачка:

  • още преди интервюто с кандидатките си изяснете на каква възраст предпочитате да е, дали ще приемете да е пушачка или категорично не би следвало да пуши, какво е образованието й и какво е работила преди (опитът с деца е предимство), дали има свои деца и семейство;
  • уговорете се точно за работното време и заплащането;
  • съставете списък с нещата, които предпочитате да не прави или да прави
  • да не гледа телевизия, докато детето е будно, да е повече с него навън на разходки, да му дава повече плодове например и т. н.
  • уточнете какво влиза в задълженията й – само да гледа детето или да се занимава и с неговите дрешки (да пере, простира, глади ...), храна (да готви и мие посудата на детето), да пазарува и т. н.

Бъдете стриктна и изисквайте. В края на деня изисквайте отчет – кога и как е спало, яло, играло детето, пишкало и акало ли е, кога и за колко време са били на разходка и т. н. Ако не сте доволна – кажете й го, а ако не се подобрят нещата – потърсете друга жена! Не правете компромиси с детето си!

* * *

Време е за детегледачка
Трудният избор - баба или детегледачка
Детегледачка – защо не?
Работеща майка

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
iliana ( преди 11 години )
честно казано намирам статията за ужасно безполезна. Абсолютно всички неща се подразбират и всяка нормална майка може да стигне до тези умозаключения, че даже и до по-дълбоки.Къде - къде по-полезно можеше да бъде да се дадат съвети за това откъде може да се намери подходящата детегледачка, колко средно струва, как да сме сигурни, че нещата които ни се отчитат в края на деня наистина са се случили и куп други неща..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар