За дома

Евтино ли се обличаме вкъщи?

08.11.2010г. / 11 53ч.
Вергиния Генова
Евтино ли се обличаме вкъщи?

Евтино ли се обличаме у дома? Сигурно само на българин може да му хрумне да разисква подобна тема и да наднича зад дувара на съседа.

Правилният отговор е: кой както си иска, така да си се облича вкъщи? Но след като тази тема е любопитна и явно обществено значима, да вземем да я разнищим, да не вземе да се окаже, че самочувствието на българката се корени именно в домашния халат.

Някои дами си купуват специално удобни дрехи, чието единствено предназначение е да се обличат в домашна обстановка. Обичат да им е леко, удобно и приятно. Затова и дрехите са закупени именно с тази цел. А какво значи евтино и скъпо, зависи от това с какви финанси разполага конкретният човек. Едни могат да си купят домашен анцуг за 5 лева, други за 500 лева и все да им е за домашна употреба, да се търкалят на дивана пред телевизора, без никой друг да ги вижда. Е, има хора и хора – някои не биха дали пари за каквато и да е дреха, ако няма да могат да я покажат поне на няколко човека.

Други използват за къщна употреба поостарелите си дрехи. Поскъсани тук, позакърпени там, протрити, но носещи още живот в себе си. Вместо да дават излишни пари за специални домашни дрехи, някои предпочитат да доизносят дрехите у дома.

Трети се обличат почти по един и същи начин когато са у дома и когато са на улицата. Да не споменаваме липсата на отопление през зимните месеци, които могат да наложат в някои спални дори модата на скиорските шапки и ръкавици.

Всеки си има различни мотиви и битовизми, за това кога, кое, защо облича или съблича.

За щастие все още няма задължителни дрехи за у дома и единствено ние сме тези, които да създадем правила вкъщи и съответно да ги нарушаваме.

Например с цел опазване на и без това не много надеждния паркет можем да издадем декрет у дома да не се ходи с обувки и особено с такива на токчета, а само с джапанки или пантофи – така ще опазим ламината една година повече, но пък можем да загубим съпруга си една година по-рано. Ако само вечер е времето, в което ни вижда и то в размъкнат анцуг и разръфани пантофи, любовта му може да отшуми и секси колежката с безупречното тяло и немачкаем костюм да започне да му изглежда по-готина и по-точно разбираща неговата мъжествена душевност. Затова може би не е зле от време на време да си организираме секси вечери у дома – с официални обувки, рокля с гол гръб и секси излъчване. Най-малкото да изпробваме новите си обувки. Е, ако можем да си докараме тази романтика и без да си измъчваме крачетата, може би ще е още по-лесно.

Важното е да се чувстваме уютно у дома, независимо от това какво облекло сме избрали. У дома е нашият свят и можем да си го направим такъв, какъвто пожелаем, а на любопитните да затваряме вратата под носа.

* * *

Носите ли маркови дрехи
Облекло за различни случаи
Обличате ли се подходящо за възрастта си?

Коментирай