Меню

Ливанско табули

15 ноември 2010 | 09:08 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 ч. ч. булгур
1 лимон
Няколко листа прясна мента
Две големи връзки магданоз
2 домата
Зехтин
1 глава лук или 4-5 пера зелен лук
1 зелена чушка
Сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Сложете булгура в малък съд и полейте с топла вода. Оставете го така докато омекне (1-2 часа). През това време нарежете магданоза и ментата на много ситно. Почистете от воднистата част доматите и ги нарежете заедно с чушката и лука.
Изцедете от водата булгура и го подсушете, след което добавете към него доматите, чушката, магданоза, ментата и лука. Овкусете с лимон, зехтин и сол – по желание може да добавите и малко черен пипер и объркайте добре. Оставете табулито да престои в хладилник около час.
Може да сервирате като салата или като гарнитура към агнешко или овче месо.
Добър апетит!

* * *

Ефектна салата „Есенни дарове“
Салата от елда с чушки
Македонска салата

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай