Меню

Тарт Фламбе

1 февруари 2005 | 10:10 | Аз жената
2 от 1 гласа
Добави в любими
Тарт Фламбе

Приготвяне
Тарт Фламбе е вид пица, широко разпространена в Алзас, Франция.

Продукти (за 6 порции):
800 г лук
650 г брашно
400 г заквасена сметана
1 яйце + 1 жълтък
400 г обезкостени пушени гърдички
индийско орехче
зехтин
сол
черен пипер
сирене Груйер за поръсване

Приготвяне:
Направете тесто от брашното със съвсем малко вода и сол. Разточете го колкото може по- тънко и го поставете в подходяща тава добре оваляно в брашно. Тайната на тарт фламбе е да бъде изключително тънка. Нарежете лука на фини резени. Смесете сметаната с яйцето и жълтъка. Намажете с тази смес тестото. Отгоре сложете нарязаните на дребно гърдички. Покрийте с лука и поръсете със зехтин и индийско орехче. Пече се в силно загрята фурна около 5 мин.
След изваждане, настържете Груйер върху пицата.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай