Меню
Готварство

Печен пипер с мляко и сирене (каша)

24.01.2011г. / 13 13ч.
Аз жената
Печен пипер с мляко и сирене (каша)

Продукти:
8-10 червени печени пиперки
6 с. л. брашно
1 л прясно мляко
1/2 пак. краве масло или 1-2 л. маргарин
150-200 г сирене
олио, червен пипер, сол на вкус

Приготвяне:
Изпечените червени пиперки се нарязват на парченца, запържват се в олио за 3-4 мин.
В отделен съд (дълбок тиган или тенджерка с незалепващо дъно) запържваме брашното до златисто, след което добавяме постепенно студено мляко към него и бъркаме до получаването на гъста кашичка (подобна на гъста боза).
Добавяме запържените чушки, червен пипер, сол на вкус (може и подправка Малки тайни, вегета.. по избор)
Оставяме да покъкри на слаб котлон докато се сгъсти по наш вкус.
Отстраняваме от котлона, добавяме краве масло или маргарин и сиренцето!
Добър апетит!
Ние в нас много си обичаме тази бърза кашичка.

* * *

Любими рецепти със сирене

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Jess ( преди 10 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
Ангел ( преди 11 години )
Наистина я обичаме....:-)Бях забравил как точно се прави и ето , че открих някои да ми припомни.Мерси Ели!Добър апетит!Батко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар