За дома

Два начина да съхраняваме бижута

27.01.2011г. / 09 12ч.
Надежда Маринова
Два начина да съхраняваме бижута

Много обичам кутийки за бижута – с различни размери и форми, музикални, дървени, метални, керамични, картонени, копринени, купени или ръчно направени. Но, те са подходящи само за пръстени или за всеки гердан – отделна кутийка. Всякакви тънки синджирчета, огърлици, колиета и гердани не е практично да се пазят в такива кутии по две причини: 1. Търсейки конкретното бижу, колиетата се изтъркват, ожулват и губят хубавия си вид и 2. Оплитат се по невъзможен, неспасяем начин.

\n

Най-удобният и практичен начин да съхранявате вашите колиета е във висящо положение. Ето 2 лесни предложения:

Стойка за чаши
Използвайте стойка за чаши, за да закачите вашите огърлици, гердани, колиета и гривни. Намират се в магазините за домашни потреби, кухненско обзавеждане и за порцелан. Намират се и в магазините за 1 лев. Могат да бъдат дървени и метални. Потърсете колкото се може по-висока, за да се чувстват добре и най-дългите ви колиета. Дървените са 42 см високи, има метални от 50 см и нагоре. Цената е различна – от 4 до 12 и над 25 лв. На високите етажи сложете дълги гердани, на най-ниските – гривни и пръстени.

Коркова дъска от книжарницата
Забодете на нея кабърчета. На всяко кабърче поставете 1 или 2 гердана. Ако не ви се дупчи стената, за да сложите корковата дъска, просто я подпрете върху скрин, тоалетка или шкаф. Подходящо място е дори стената зад вратата на спалнята. Цената на дъската зависи от големината й – от 10-15 лв., през 35 и 59 лв. максималния размер – 90/120 см. Ако имате под ръка сръчен мъж, може да ви направи дъска хендмейд по поръчка. Ако ви смущава вида й, може да я украсите/оцветите в стила на стаята ви. Ако дъската е по-голяма, ще имате място да сложите на нея всичките си бижута – пръстени, обеци, гривни и колиета.

Лесно, удобно и практично, а любимите ви бижута са ви под ръка всеки ден. Също чуден подарък за мама, приятелка или тийнейджърка за имен или рожден ден.

\n

Прочетете още:

Коментирай