Мода

Абитуриентски рокли 2011

20.02.2011г. / 11 56ч.
Надежда Маринова
Абитуриентски рокли 2011

За абитуриентския си бал заложете на рокля в стила semi-formal – най-неофициалния от официалните видове.

Най-важното на абитуриентската рокля е да подчертае младостта и свежестта на девойките, въпреки, че момичетата искат да изглеждат пораснали, възрастни, изкусителни, секси, неустоими. Някои ще предпочетат традиционната дълга бална рокля. Други ще изберат класическата коктейлна рокля, която може да сложат и при други поводи. Но модата е за всички, затова има всякакви предложения.

Знаете ли каква е разликата между неформална рокля, коктейлна рокля и вечерна рокля?

В неформалната рокля може да отидете на гости у приятели, на дискотека, в клуб.

Дълга вечерна рокля с голи рамене, дълбоко деколте, дължина до петите и дълги ръкавици до лактите, може да облечете, когато се омъжвате за принц или излизате на сцената за получаването на голяма награда от рода на "Икар".

Модните специалисти съветват за абитуриентската вечер да спазвате дрескода „semi-formаl” – най-неофициалния от официалния стил, като облечете коктейлна рокля. След тържествената вечер тя няма да виси в гардероба ви като музеен експонат и скъп спомен, а ще я използвате няколко сезона за всякакви поводи – за ресторант, сватба на приятели, кръщене, семейни тържества, фирмени банкети и т.н.

Дължината - около коляното – минус 10 и плюс 10-15 см. Ако искате силно мини, тогава нека раменете ви бъдат закрити.

Цветовете – всичко е допустимо, стига да ви отива. И все пак в 2011 актуално е бялото с черно, прасковено, нежните отенъци на синьото, още жълто, златно, сиво, лилаво и цикламено. Черното също е вариант, но за да не изглежда прекалено строго, го разчупете с интересна кройка или детайл.

Кройката – избягвайте агресивната еротичност. Корсетът също е модерен. Полата може да бъде тясна, разкроена или балон. Добър вариант е допълнителен шлейф, който пада само отзад, а отпред краката остават открити -  така имате рокля 2 в 1 - веднъж къса, друг път - дълга.

Детайлите – един дълъг, един къс ръкав; драперии – в горната част на роклята или полата; асиметрична дължина, допълнителни вложки от прозрачен плат, ресни, бродерия с камъни и пайети.

Модните аксесоари – колани, малки чантички цвят металик, огромни изкуствени цветя и пеперуди – на талията, около деколтето, в прическата, на обувките, на чантата.

Изберете роклята си по ваш вкус и усет, а не само, защото другите ще облекат подобни модели. Това е вашата вечер, на която трябва да се чувствате красиви и пълни с енергия за веселба и победа.

Вижте още:

Коментирай
Здраве и красота