Мода

Мода Пролет-лято 2011 в стил „Аватар“

17.02.2011г. / 14 54ч.
Мария Дуковска
Мода Пролет-лято 2011 в стил „Аватар“

Младите дами и всички красиви жени, които се чувстват млади, са фокусът на новата пролетно-лятна колекция на модния гений Кавали. Специално за тях в колекцията присъстват ярки, свежи цветове, като една от модните линии е вдъхновена от кинохита "Аватар".

С мини ревю, което презентира тенденциите в колекцията на Роберто Кавали, бе отбелязано и откриването на първия монобранд бутик на марката в България. След официалната пресконференция, с която започна лъскавото събитие, собственичките на бутика Силвия Колева и Славея Янева ритуално прерязаха лентата и посрещнаха първите ВИП гости. Сред тях се отличиха неостаряващата актриса Аня Пенчева със съпруга си Ивайло Караньотов и дъщеря си Петя, Диана Любенова, Стилист Капанов, Радост Драганова, дизайнерките Жана Жекова и Аля Милушева, Теди Кацарова, Глория, Цветелина Янева, Лияна, Елеонора Манчева, Кремена Халваджиян и други.

В дамската колекция на марката са представени няколко свята, обединени от животинското. Първата тема в колекцията е Animal Day. Тя е вдъхновена от африканското сафари, включва изтъркани материи, деним и памук, а цветовете в нея са кал, слонова кост и кварц, свързани с остро контрастиращ цвят. Основен е жирафският принт върху фон от слонова кост и винтидж ефект, който моделира  петната.

Втората тема – Lingerie, е посветена на модерната, естествена и романтична жена. Материите в нея са леки и контрастират със сложни цветови нюанси в бяло, слонова кост, телесно, бебешко розово, светло синьо и меко зелено. 

Друг оригинален принт от тази тема е сканираната картина на истинска винтидж рокля на Роберто Кавали, присъствала във филма “Сексът и градът 2”. Тя е отпечатана върху  много лека и секси рокля от коприна.

Scuba Flowers е третата тема, която със своите ярки цветове, свежи и леки материи пресъздава лятото в колекцията. Принтовете тук са вдъхновени от подводни мотиви. Те са секси и много подходящи за млади и жизнерадостни хора.

Дневната тема е базирана на по-леки винтидж материи – памук във всичките му разновидности и удобни силуети. Във вечерната и коктейлната тема материите са по-строги, но запазват своята лекота и по никакъв начин не ограничават свойствата си да съблазняват.

Всички цветове са вдъхновени от природата: кафяво и охра, кобалтово синьо море, здравец, ярко зелено, пясъчно и сиво.

Аксесоарите са изработени от олекотени материи и допълват основните линии. Многоцветните принтове са върху памук, висококачествена кожа и велур.

Прочетете още:

Коментирай