Здраве и красота

Домашна лимонада срещу пролетна умора

18.03.2011г. / 08 33ч.
Надежда Маринова
Домашна лимонада срещу пролетна умора

Една чаша домашна лимонада, изпита сутрин ще ни даде нужната ни сила, за да понесем тежестта на работния ден и ще ни предпази от пролетна умора. Оставете кафето за по-късно, а вместо него започнете с обилна закуска и чаша прясно изцеден лимонов сок. С една чаша домашна лимонада приемаме витамин C, A, B, B2, P, фитонциди, калий и др. и тя не може да бъде заменена от едно хапче витамин C.

\n

Пресният лимонов сок

  • намалява напрежението при стрес;
  • държи надалеч пролетната умора, като изчиства токсините от организма;
  • помага за отслабване, като нормализира обмяната на веществата;
  • профилактика срещу пролетни висури със силните си антибактериални свойства.

\n

Достатъчно е да изстискате един лимон, да го разредите с още толкова вода, да го подсладите на вкус с мед или захар и да започнете деня с бодра крачка и усмивка.

\n

Цената на 1 чаша домашна лимонада може да пресметнете сами, като имате предвид, че килограм лимони сега струва между 3.40 и 1.20 лв., а в него има 4-5 лимона.

\n

След като изстискате сока, не хвърляйте корите на лимона. Нарежете ги на 2-3 парченца и изтъркайте с тях зъбите си, за да блеснат. Не го правете всеки ден, защото се разваля емайла. Друг вариант, в който може да използвате пресните корички от лимона е да изтриете с тях лицето преди лягане. Почиства и освежава. Изчакайте няколко минути и нанесете нощния крем. Правете го веднъж-два пъти седмично, за да не изсушите много кожата на лицето си.

\n

Прочетете още:

Коментирай