За дома

Пролетна мода за дома 2011

21.03.2011г. / 09 50ч.
Аз жената
Пролетна мода за дома 2011

Вече е пролет, при това съвсем официално. Време е да освежим къщата и да внесем от свежестта на новото у дома. За какво си мислите, когато чуете думата „пролет“? По-светло, по-ярко, по-свежо и по-ново. Може би засаждане на нови цветя, разместване на мебелите и добавяне на няколко нови възглавнички като акцент? Това са прости и евтини начини за декорация и ще внесат в дома ви пролетни нотки. Но ако искате нещо повече? В такъв случай запознайте се с тенденциите в декорация на дома за пролет 2011.

Цветовете тази пролет са вълнуващи. Представете си, че вървите през селски пазар. Цветовете, които виждате са отражение на модерните дамаски тази пролет. Популярни ще са лимоново жълто, златно жълто, мандариново оранжево, червено розово, светло златисто кафяво, тъмно лилаво, водно синьо, сив пушек и всички нюанси на зеленото. Сред мострите на дамаски ще бъдат модерни райетата, големите флорални мотиви, мотивите с плетеници и платовете, наподобяващи дървесна кора.

Стиловете, които са атрактивни тази пролет, са повлияни на глобално ниво. Особено шик ще са Парижки, Африкански и Азиатски стил. Декорацията на дома от 50-те, 60-те и 70-те отново става популярна. На мода са килимите с геометрични шарки.

Тенденциите, както винаги са категорични – има 3 неща у дома, на които задължително трябва да обърнете внимание тази година, за да сте в крак с новостите във вътрешния дизайн.

1. Декоративни възглавнички – те винаги са били част от света на аксесоарите. Освен че са разнообразни и практични, те са ключов елемент в усилията ви стаята да изглежда специална. Шарките трябва да са графически или етнически, а цветовете – телесен, оранжев, лавандула и орлов нокът.

2. Рамки за снимки – просто са задължителна част от интериора за 2011 г. Изберете една стена и върху нея сложете снимки в рамки, които са с различни форми и размери. Изображенията могат да са от поп арт до семейни фотографии, но не се притеснявайте, защото комбинацията от различни размери ще внесе полъх на изисканост в дома ви.

3. Скрин – мебел, която е не просто полезна за съхранение на вещи, но би могла да бъде „сцена“ за интересен елемент от дизайна на стаята. Върху скрина поставете стар часовник или наредете порцеланов сервиз за чай, който има красиви детайли. За да избегнете претрупване обаче, нека шкафът да е с модерен външен вид, изчистен графичен дизайн и прави линии.

Прочетете още:

Коментирай