Здраве и красота

3 тайни: Как да подготвим кожата за пролетта?

24.03.2011г. / 08 44ч.
Аз жената
3 тайни: Как да подготвим кожата за пролетта?

Зимата вече е зад нас и топлото време постепенно настъпва. Кожата се нуждае от специално внимание за освежаване и подмладяване, за да се подготви за слънчевите лъчи навън.

В три стъпки ще получите чудесни резултати за пролетта.

  • 1. Ексфолирайте: Това е от особено голямо значение след студеното време, за да премахнете мъртвите клетки, които може да са се натрупали и да образуват сухи петна по лицето. Ексфолирането ще поглези кожата ви и ще изкара на повърхността нови клетки, които ще направят кожата мека и копринена на допир. Има куп маски за лице, които можете да си приготвите у дома и с тях да освежите външния си вид, като отстраните сухите и набръчкани зони.
  • 2. Защита от слънцето: Пролетта носи повече слънчева светлина, отколкото предполагате. Едно от най-лошите неща, които може да направите е да пренебрегнете нуждата от грижа за кожата, когато излизате навън. Дори и да не сте на плажа, UVA лъчите проникват през кожата и ще ви донесат преждевременни бръчки.
  • 3. Дайте на кожата си бонус: Все пак само с кремове и маски няма да се получат отлични резултати, за това дайте на кожата си бонус за разхубавяване като спазвате елементарен хранителен режим. Наблегнете на храни с богато съдържание на витамини и минерали. Много хора не осъзнават, че това, което ядат, влияе директно върху качеството и структурата на кожата. Често можете да избегнете редица кожни проблеми като просто приемате здравословна храна.

Прочетете още:

Коментирай