Свободно време

Вече може с куче в автобуса

13.04.2011г. / 09 20ч.
Аз жената
Вече може с куче в автобуса

Вече е разрешено да пътуваме с домашния си любимец в градския транспорт в София, след като сме му купили билетче. Задължително е да бъде на къса каишка и с намордник или в кафез. Основно задължение на собственика остава почистването на мястото след дефекация на животното. В противен случай глобата ще бъде 20 лева, а за повторно нарушение до 200 лв. Сред новостите в Наредбата за домашните любимци е и задължителната регистрация с чип, който ще е безплатен. В случай, че кучето не е регистрирано и е без чип, глобата е 50 лв. и една седмица за изпълнение на предписанията. Ако това не стане, следват глоби до 200 лв.

Непълнолетни лица няма да могат да си купят куче или котка, ако нямат писмено съгласие на родителите. „До 20 лева ще е глобата обаче ако дете, под 14 г., разхожда куче над 10 кг без родител или друг упълномощен придружител“, пояснява Славка Иванова от отдел „Околна среда“ в Столична община, съобщава DarikNews.bg.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
жужа ( преди 11 години )
Ще ме допуснете ли с домашния ми любимец в градския транспорт?Много е мило животното,но да не остана да пътувам сама с любимата си игуана Чарли,която е дълга около 1.70м.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар