Свободно време

„Овладей силата на ТЕС“ – Уникален метод за самолечение и самоусъвършенстване

16.05.2011г. / 19 05ч.
Аз жената
„Овладей силата на ТЕС“ – Уникален метод за самолечение и самоусъвършенстване

Какво е ТЕС?
Техниката за емоционална свобода (ТЕС) е метод за самолечение и средство за решаване на личностни проблеми, основан на принципите на древната китайска медицина. В момента ТЕС е един от най-популярните методи, използвани от енергийната психология. Той е лесен за усвояване, както ще се убеди читателят на тази книга, и може да се практикува индивидуално от всеки човек.

Отзиви за ТЕС:

Аз бях скептичен, но съм широкоскроен човек и се реших да изпробвам ТЕС. Не мога да нарека резултатите по друг начин, освен феноменални!
Джо Витале, участник във филма „Тайната“

ТЕС възстановява хармонията и баланса в нашите енергийни системи и така косвено атакува всички болки в тялото.
Боб Проктър, участник във филма „Тайната“

За какво най-вече помага ТЕС?
Пробвайте ТЕС върху всичко, което ви пречи да се развивате или което искате да подобрите в живота си! – съветват експертите и хилядите хора, постигнали положителни резултати с техниката. Всеки ден експертите по ТЕС се запознават с нови и нови споделени истории на хора, използвали успешно техниката за:

  • преодоляване на страхове и фобии
  • облекчаване на физическа болка и дискомфорт
  • различни притеснения, особено от говорене пред публика
  • стари емоционални и физически травми
  • посттравматичен стрес
  • отслабване
  • увеличаване на трудоспособността
  • по-добра концентрация
  • при зависимости
  • изкореняване на лоши навици
  • постигане на по-добри резултати (например от спортисти)
  • по-добро представяне (например на бизнес среща, на представление и др.)

Как може една и съща техника да помага при толкова различни симптоми и проблеми?
В основата на ТЕС е принцип, познат на човечеството от векове. Това е основният принцип на акупунктурата и акупресурата, който днес е широко прилаган от холистичната медицина и енергийната психология. Принципът е, че мнозинството от проблемите ни, независимо дали са емоционални, или физически, се дължат на нарушение на енергийните потоци в тялото (т. нар. меридиани). Ако човек преживее силен стрес или травма, резултатът е блокаж в енергийната му система, който продължава да бъде активен много след като опасността вече е отминала. Чрез специална техника обаче (например забиването на игли в съответни точки по тялото) става стимулиране на енергийните меридиани, потокът на енергията се нормализира и много често симптомът изчезва или се облекчава.
ТЕС работи на същия принцип само че не използва игли, а леко потупване по определени точки на тялото. Това е съпроводено с повтаряне на фрази, които имат за цел да дефинират конкретни проблеми и да ги отстранят от енергийната система на човека.
ТЕС вече е доста популярен метод и в България, за което говорят стотиците публикации в интернет. Книгата „Овладей силата на ТЕС“ ще помогне на всички тези хора, вече запознати с техниката, да усъвършенстват уменията си при работа с нея. Например тук авторката разкрива едно не толкова познато у нас допълнение към ТЕС, разработено от самата нея и наречено Метод на избора. Тя дава и ценни съвети за това какво да правим, когато един проблем се окаже многопластов и как да обърнем внимание на всеки един от неговите аспекти поотделно.
В същото време книгата е напълно подходяща и за начинаещи, тъй като обяснява в детайли как точно действа ТЕС, прилага доказателства в полза на нейната ефективност и предоставя подробни инструкции как да се практикува.

В „Овладей силата на ТЕС“ читателите ще се запознаят и с резултатите от един уникален експеримент, при който десетима души с най-разнообразни проблеми са били събрани и са практикували ТЕС 4 дни под наблюдението на опитни терапевти – някои от тях познати ни от нашумелия филм „Тайната“. Освен че са обобщени в книгата, историите на десетимата участници в експеримента са представени и в документален филм с името „The Tapping Solution“.

Техниката за емоционална свобода може да промени начина, по който се чувствате, да ви помогне да се освободите от болки в тялото и да ви избави от ограничаващи убеждения, стари рани и травми само за няколко минути. Използвайте я! Очаква ви живот, изпълнен с радост, щастие и изобилие, и може би сте само на няколко потупвания с върховете на пръстите от него!
Никълъс Ортнър, продуцент на филма „The Tapping Solution“ и автор на предговора на книгата

Авторката д-р Патриша Карингтън е клиничен психолог, популярен автор и един от първите експерти по ТЕС. Има сертификат за ТЕС мастър и е създател на Метода на избора – важно допълнение към основната техника. Преподавала е във Факултета по психология на университета „Принстън“, а сега е асоцииран лектор към медицинското училище „Робърт Ууд Джонсън“ в Ню Джърси, САЩ, където учи своите студенти да гледат на пациента като на цялостно човешко същество, а не като сбор от органи и системи.

Издателство „AMG Publishing“
Дата на излизане: 12.05.2011 г.
ISBN: 978-954-9696-32-5
Формат: 14 x 21 см
Обем: 288 стр., мека корица
Корична цена: 12 лв.

Прочетете още:

Коментирай