Семейство

Летни занимания за деца на двора

10.06.2011г. / 09 58ч.
Аз жената
Летни занимания за деца на двора

Дворът на къщата или вилата е идеалното място за децата – винаги има нещо ново за откриване и се чувстват по-самостоятелни като не сте постоянно до тях. През лятото просто ги намажете със слънцезащитен крем и ги оставете да играят на воля. Ако имате следните съоръжения удоволствието на децата е гарантирано:

Пясъчник и надуваем басейн
Децата могат с часове да се ровят в пясъка, да строят замъци или просто да смесват водата с пясъка като си представят, че правят нещо важно (например готвят). Дайте им играчки за пясък – кофички, лопатки, формички и т. н. Ако нямате възможност за пясъчник можете да импровизирате с корито пълно с пясък и кофички вода.

Пръскачки
Нито един двор не е съвсем истински, ако няма пръскачки за вода. Ако пръскат в различни посоки ще е цяло приключение за детето да познае от къде ще дойде водата, докато се пази да не се намокри. Идея за игра е ако е с чадър и така играе като се пази от пръските.

Люлка
Люлката на двора е класика. Вече продават с всякакви допълнителни елементи – трапец, къщичка, пързалка. Идеална е за деца на всякаква възраст. Под люлката и пързалката можете да сложите сгънато старо одеало, за да омекоти евентуални падания.

Игри
Научете децата си на игрите от вашето детство – криеница, гоненица, игра на топчета и др. Те сами ще доизмислят как да станат по-интересни.

Прочетете още:

Коментирай