За дома

Магията на огледалата – пречи ли на секса и съня?

25.07.2011г. / 12 07ч.
Вергиния Генова
Магията на огледалата – пречи ли на секса и съня?

Не случайно огледалата се използват и при направата на лабиринти за забавление. Не знаеш какво ще изскочи зад ъгъла. Те имат уникалното свойство да преобразяват пространството. И уж е същата стая, но вече изглежда много по-голяма, много по-светла и много по-различна.

Големи огледала могат да се поставят в коридора, за да го увеличим оптично. Според фън шуй е много важно онова, което отразяват огледалата, затова трябва да се стремим срещу тях да слагаме повече красиви предмети като картини, цветя, пластики, кристали, защото огледалата имат свойството да умножават и се вярва, че каквото отразяват, това ще се прибавя все повече и повече в дома ни.

Когато купуваме огледало, в което да може да се виждаме в цял ръст е добре да преценим то да е малко по-високо от нас, за да имаме потенциал за растеж. Дали и пък да не купуваме по-тесни и по-високи, та благодарение на фън шуй да придобием манекенски форми!?

Много модерно и функционално е вратата на душ кабината да е огледална или пък вратите на гардеробите в спалнята. Помага и в сутрешния тоалет, помага и в секса. Обаче според фън шуй тези модерни нововъведения не са много мъдри, именно защото се смята, че огледалата са врата към други светове и от там може да нахлуе някой в нашето лично пространство именно когато сме най-уязвими. По това могат да се изкажат хора, които спят всред огледала, за да можем да проверим емпирично това твърдение. Имали ли са проблеми със съня, със секса, с брака или всички тези огледални суеверия са лъжа?

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Банко ( преди 11 години )
Във Фън Шуй огледалата се използват само за целта, за която са измислени и произведени - да отразяват.Врати към други светове във Фън Шуй няма!Предложението за манекенските форми е лишено от смисъл, дори и след отчитане на закачливостта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар