Козметика и грим

Лосион при слънчево изгаряне – пригответе сами у дома

07.08.2011г. / 22 00ч.
Аз жената
Лосион при слънчево изгаряне – пригответе сами у дома

Грижата за кожата през слънчевите месеци е много важна не само по естетични, но и по здравословни причини. Не е задължително да изгорите само на плажа, когато не сте използвали слънцезащитен крем. Това може да ви сполети и в града, и на пикник, дори когато шофирате продължително. Ако кожата е зачервена, боли ви при допир и сякаш пари, значи става въпрос за слънчево изгаряне. Може и да има чудесни козметични продукти за този проблем на пазара, но знаем, че бабините рецепти са изпитани от времето и дават добър ефект.Как да успокоите болката и неприятното усещане бързо да изчезне?

Нужни са ви следните съставки:
2 с.л. вода
2 с.л. хамамелис
1/4 к.ч. хлебна сода
1-2 капки масло от мента

Смесете всички съставки в съд с капак до получаване на хомогенна смес. Разклатете преди да нанесете. Внимателно намажете изгореното от слънце място и оставете да изсъхне на въздух. Нанесете от лосиона отново, ако се наложи. Изплакнете след като попие добре в кожата, тъй като все пак остава много тънък слой.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Жени ( преди 11 години )
Кога най-накрая ще разберат някои хора, че печенето на слънце за тен отдавна не е на мода и е много вредно за кожата. Не сигайте до изгаряне - ползвайте фактор 50, когато се къпете, стойте под чадър за кратко време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар