Интимно

Секс и отслабване едновременно – как?

09.08.2011г. / 23 25ч.
Аз жената
Секс и отслабване едновременно – как?

Целувки, разсъбличане и секс – отразяват се чудесно на психичното здраве, но имат благотворен ефект и върху тялото - полезно е за сърцето, както и за тези, които искат да отслабнат. Сексът е за удоволствие, но защо да не знаем колко точно калории горим с всяко любовно действие?

Целуване: 68 калории за час
Припомнете си първите любовни срещи - колко много време прекарвахте в целувки. Те не само са приятен начин да покажете колко много държите на другия, но и да изгорите мазнините. Енергичното целуване заедно с докосвания може да достигне дори до 90 калории на час. Разбира се, цял час само целувки без продължение не може, за това да минем нататък.

Разсъбличане: 8-10 калории
Може би не сте се замисляли за свалянето на дрехите преди секс като още един начин за изгаряне на калории, но е точно така. Италианско изследване показва, че самото разсъбличане стопява 8-10 калории. Ако мъжът трябва да свали сутиена на жената само с уста, ще изгори 80 калории. А вие - изберете най-красивия си копринен шал и танцувайте съблазнително пред него - за това учените не са изчислили с колко точно ще отслабнете, но определено е физическо натоварване.

Масаж: 80+ калории за час
Всеки обича масаж особено от ръцете на любимия, но ако вие правите масажа и то активно, тялото ви влиза в режим, в който започва да изразходва запасите от излишни калории.

Секс: 144+ калории за половин час
Толкова ще изгорите за половин час любов, а ако добавите малко стенене и пъшкане - още 18 до 30 калории. Ако сте върху него и се движите нагоре-надолу ще изгорите 207 калории за 30 минути. Най-сигурният начин да намалите излишните грамове, ако не килограми, е да получите оргазъм.

Орален секс: 100 калории за половин час
Не е малко усилие, макар че доставя голямо удоволствие. 100 калории ще изгори по-щедрият от двамата.

Любовна игра: 238 калории за половин час
Това е истинското физическо усилие за тялото, защото не просто има движение, но то е заредено с очакване. Колкото по-горещо е в стаята, толкова повече енергия хабите.

Прочетете още:

Коментирай