Цветя

Градински чай – салвия – красивата билка на дълголетието

10.08.2011г. / 15 28ч.
Аз жената
Градински чай – салвия – красивата билка на дълголетието

Салвията е едно истински полезно, а в същото време и много красиво растение, което напоследък често можем да видим да се продава в цветарските магазини в най-разнообразни разновидности.
Често я наричат билка за столетници или трева на безсмъртието. "Защо човек да умира, ако в неговата градина расте салвия?” – това гласи древна арабска пословица. Затова можете да се сдобиете с една красива саксия още сега - за дълголетие.
Всъщност салвията или т.нар. градински чай е храст със сиво до лилави листа и лилав цвят. Отглежда се лесно, многогодишна е. Можете да я засадите в двора или в саксия. Като средиземноморско растение предпочита по-слънчеви места, с по-суха и песъчлива почва. След като прецъфти следва да се отреже на 10 см от височината си, за да продължи да расте.
Цена в саксия: между 8 и 15 лв.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
DIMOVA.COM@ABV.BG ( преди 10 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
РУМЯНА ( преди 11 години )
МНОГО ОБИЧАМ ЧАЙ ОТ САЛВИЯ И ИМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СИ ГО ПОСАДЯ В ГРАДИНАТАДОБРИ ХОРА ВИДЯХТЕ ЛИ НЯКЪДЕ ДА СЕ ПРОДАВА ТАКЪВ ХРАСТМОЛЯ ВИ НАПИШЕТЕ МИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
жена на 56 ( преди 11 години )
В градината си имам три храста салвия, които майка ми е посадила преди години. Високи са около 50 см. и през зимния сезон не замръзват.Използвам я за чай, но винаги в комбинация с две-три други билки. Салвията е чудесна билка при възпаление на горните дихателни пътища и се пие като чай. Използва се още и за овкусяване на ястия. В цветарските магазини наистина съм виждала салвия в саксия, но не съм сигурна че в домашни условия и в саксия е възможно да се отглежда .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар