Здраве и красота

Със сутиен от сутрин до вечер, и през нощта

02.09.2011г. / 17 14ч.
Надежда Маринова
Със сутиен от сутрин до вечер, и през нощта

Който е създал сутиена, е направил голямо добро и на жената, и на мъжа. Този елемент от женското бельо, обличащ женските гърди, изпълнява многобройни функции. Освен антигравитационна и естетическа, той е обект и на фантазиите на модните стилисти. Не бива да забравяме също главната му роля в любовното съблазняване и играта на стриптийз.

\n

Твърди се, че не е здравословно да спим със сутиен, „защото той пречи на кръвообращението“, но по въпроса няма окончателни научни изследвания. „Носенето на сутиен с банели причинява рак на гърдите“, също не е медицински доказано.

\n

Съществува мнение, че носенето на сутиен денонощно ще запази повдигнатия вид на гърдите, като ги държи на мястото им. Практиката обаче показва друго. И ако беше така, бизнесът със сутиени отдавна щеше да е закрит. Иначе защо дизайнерите на дамско бельо ще се надпреварват да измислят специфичното дамско бельо, повдигащо, увеличаващо или скулптуриращо женската гръд?!

За съжаление с напредване на годините мускулите на гърдите отслабват и те съвсем естествено се отпускат надолу. Няма как бюстът на жена на 50 години да изглежда като на 18-годишно момиче. Освен, ако не се намеси пластичен хирург.

\n

Дамите с размер D и C може да спят със сутиен, за да поддържат бюста си в добра форма, но той трябва да бъде с меки чашки, без метални банели. Има и слаби жени, с по-малки гърди, които използват нощни сутиени – различни спортни модели или меки, без подплата, отново с надежда за по-добра форма.

\n

Някои дами с влизането вкъщи го махат, за да се чувстват по-свободно. Други – не носят сутиен дори навън, което понякога е секси, но друг път – съвсем далече от естетиката и еротиката. Въпрос на вкус, бих казала и на възпитание.

Прочетете още:

Коментирай