Бременност

Лекарите да казват положително какъв е пола на бебето

07.10.2011г. / 06 40ч.
Аз жената
Лекарите да казват положително какъв е пола на бебето

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) се отказа да приеме забрана лекарите да съобщават на бъдещите родители пола на детето им, като препоръча тази информация да бъде поднасяна положително. Целта е да се спре порочната практика в държави като Албания, Азербайджан и Грузия да се правят принудителни аборти тъкмо заради предпочитанията на семействата да имат бебе от мъжки или женски пол.
Резолюцията на ПАСЕ с предложението да се забрани информация за пола на бъдещото бебе предизвика сериозни критики в социалните мрежи у нас.
Бившият депутат и бивш министър по европейските въпроси Гергана Паси смята, че е абсурдно при напредъка на технологиите в 21 век, дори и да има проблем с подобни аборти в някои държави, да се приема решение за обща забрана в 47-те държави членки на Съвета на Европа: „Представете си как една жена, която е бременна и иска да знае пола на бъдещото си дете, ще приеме, че няма право на тази информация. Ще се намерят куп доктори, включително и в нашата страна, които ще си намерят вратички да съобщават пола на детето“, съобщава DarikNews.bg.

Прочетете още:

Коментирай