Здраве и красота

Храни и напитки, които саботират диетата ви

16.10.2011г. / 15 30ч.
Аз жената
Храни и напитки, които саботират диетата ви

От колко време сте на диета, дори спортувате, а кантарът въобще не го отразява. Сред причините за това е, че консумирате храни и напитки, за които само си мислите, че са диетични, а съвсем не е така. Те дори съдържат повече калории в сравнение с други неща, от които сте се отказали.

\n

Салати „фаст фууд“
На теория е чудесна идея да хапнете салата за обяд, докато сте в офиса. Но когато зеленчуците в нея са покрити с хрупкаво пиле, кашкавал, крутони и мазничък дресинг ще погълнете поне 30 г мазнини и 500 калории. Май не е особено диетично, защото се равнява общо на един хамбургер, градинска салата и нискомаслено мляко. Следващият път оставете късчетата пиле на грил в салатата, но се откажете от бекона, половината кашкавал и половината дресинг.

\n

Сокове и плодови пуншове
Може би пиете по няколко чаши на ден, но ако искате да отслабнете с диети, по-добре недейте. Само се наливате с калории, за които после се чудите от къде са дошли. Вместо чаша сок изяжте един портокал, той е 60-70 калории и съдържа фибри.

\n

Енергийни напитки
Те съдържат повече захар и калории от соковете. Забавянето на ритъма понякога е защото сте дехидратирани, за това изпийте чаша студена вода.

\n

Газирани напитки, включително и диетични
Газираните напитки нямат хранителна стойност, която ще ви засити, а диетичните съдържат канцерогенен подсладител вместо захар.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Тина ( преди 11 години )
Споделям напълно казаното , дори и да не се спазва хранителен режим разхода на енергия трябва да бъде по-голям от приетите калории.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
дида ( преди 11 години )
За горенаписаните храни и напитки може и да е вярно.Аз не ги употребявам.Но истината е,че за да забуксува дадена диета и да не отслабва някой НЕ се спазва отрицателния калориен баланс.И най-здравословната,или био-храна да консумираш ако няма повече разход на калории,от колкото поети,то резултата е нулев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар