Здраве и красота

Най-опасните храни са марули, яйца и риба

27.09.2011г. / 15 11ч.
Аз жената
Най-опасните храни са марули, яйца и риба

Традиционно жената приготвя храната за семейството у дома. Всяка добра домакиня трябва да знае, че има някои продукти, с които трябва да се внимава, дори и да са много полезни. Специалисти по хранене са изготвили списък, който включва най-опасните храни, които имат нужда от специална термична обработка преди консумация. Целта е да се избегнат хранителни заболявания заради неправилна подготовка на храната.
Номер едно в класацията са зелените зеленчуци като марули и магданоз. Следващи в списъка са яйцата, тъй като те могат да бъдат заразени със същите инфекции, които има кокошката. За това те винаги трябва да бъдат обработвани при температура не по-малка от 160 градуса, съобщава Mediapool.bg.
Рибата е на трето място заради високото съдържание на живак в нея. Готовите салати от магазина също не са добър избор според специалистите по хранене, които препоръчват да ги изключите от хранителната си диета, за да намалите риска от заболявания.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
borko ( преди 11 години )
Няма читав зехтин за обикновения български гражданин,всичкият е менте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Е, Дида, хората вероятно са имали предвид най-вредните храни измежду естествените такива, а не промишлено произведените. Иначе аз предлагам по случай 1 октомври, денят на вегетарианството да се организират хепънинги с масова паша на люцерна и райграс, за деня на народните будители да се организират масови мучения, мууу, после доене, стрижене, а пък за Коледа - клане. После може тоя челен опит да го предадем на Гърция, че да спестят пари, за да не клатят еврото и ЕС. Подозирам, че гърците няма да се съгласят, и затова ще им предложим и нашата полиция, че да ги оправи, както нас напоследък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
дида ( преди 11 години )
Ами да ядем тогава саламища и кренвирши,щото в тях има незнайни съставки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар