Меню

Свински черен дроб с праз

14 ноември 2011 | 08:22 | Аз жената
Добави в любими
Продукти: 
Около 500 г свински черен дроб 
1 стрък праз лук 
1 чушка 
около 2 ч. ч. прясно мляко 
1/2 ч. ч. олио 
черен пипер и сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Залейте черния дроб с млякото и оставете поне час-два. След това отцедете, нарежете дроба на едри парчета.
В тенджера загрейте мазнината и поставете дроба. Запържете от всички страни, като разбърквате. Добавете праза, нарязан на парчета и чушката.
Запържете леко и добавете прясното мляко. Намалете огъня и оставете ястието да къкри около 20-25 минути. Изключете и добавете черния пипер и солта.
Може да гарнирате с картофено пюре, пържени картофи или ориз.
Поднесете с червено вино.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай