Здраве и красота

Биопрограма за бебета и деца с невен

25.11.2011г. / 10 52ч.
Аз жената
Биопрограма за бебета и деца с невен

Невенът е прочут с лечебния си ефект при кожни раздразнения и възпаления. Във Weleda вече почти 90 години невен се отглежда в собствени органични стопанства – той е едно от 300-та вида медицински растения, които растат в биодинамичната градина на Weleda в Германия, която е най-голямата по рода си в цяла Европа. В стопанството се отглеждат голяма част от растенията, заложени като съставки в продуктите на Веледа, и то е почти толкова старо, колкото и самата марка – създадено е през далечната 1924 г.

Невенът на Weleda се отглежда само при естествена слънчева светлина, следва се естествения цикъл на развитие на растението и се използват само органични наторяващи вещества. Той се събира на ръка рано сутрин, когато цветовете съдържат максимално количество ценни субстанции. След това се обработва внимателно чрез органично-динамична технология, посредством която се запазват най-добре лечебните свойства и благотворни сили на растението.

Неслучайно невенът е основна съставка на продуктите за бебета и деца на Weleda. Той е едно от най-ефективните медицински растения, които стимулират естественото възстановяване на тъканите на кожата. Особено добро е ранозаздравяващото му действие, благодарение на високото съдържание на ценни съставки, като каротеноиди, флавоноиди и тритерпенови сапонини. Екстрактът от невен има силен противовъзпалителен ефект. Съдържащият се каротин в невена спира оксидативните процеси в клетките. Участва в обновяването на кожата и лигавиците. Каротинът е силен антиоксидант и имуномодулатор.

Продуктите с невен за бебета и деца на Weleda не съдържат синтетични консерванти, ароматизатори и оцветители. Те имат много добра кожна поносимост, потвърдена от педиатри и дерматолози, дори и при силно чувствителна кожа, невродермит и кожен обрив (атопична екзема).

А през ноември и декември, по повод 90-годишнината на Weleda, при покупката на детски продукт с невен, получавате като подарък кутия биопрограма за бебета и деца с невен с мини продукти: Измиващо мляко за вана с невен, Хидратиращ крем с невен за лице и тяло, Олио с невен за масаж и почистване и Балсам с невен за студено време.

Коментирай