Козметика и грим

3 задължителни стъпки за кожата през зимата

17.12.2011г. / 15 35ч.
Аз жената
3 задължителни стъпки за кожата през зимата

През студените месеци цялото ни тяло е омотано в дрехи – виждат се само лицето и ръцете. За сияйна и нежна кожа ви трябва нещо повече от мазен крем за ръце и балсам против напукани устни. През зимата има 3 задължителни стъпки в грижата за красива кожа:

\n

Стъпка № 1: Ексфолирайте – това не е дейност, която принадлежи само на лятото. Ексфолацията отстранява мъртвите клетки от повърхностния слой и ще ви позволи да отидете към стъпка № 2.

\n

Стъпка № 2: Хидратирайте – през зимата влажността е ниска и студът сякаш „изпива“ и изсушава кожата. За това е супер важно да хидратирате всеки сантиметър от тялото си. Най-добре е да го правите след като излезете от банята. Останете с хавлията за няколко минути, а после намажете с лосион докато още е мека и влажна. Ако кожата ви е много суха, прибегнете до бабините хитрини и си легнете с чорапи, ръкавици и дебела пижама.

Хидратирането ще е по-ефективно, ако преди това сте ексфолирали.

\n

Стъпка № 3: Слънцезащитен крем – може би да използвате слънцезащитен крем през зимата ви се струва като шега? Не е, освен ако не искате кожата ви да изглежда по-стара отколкото сте вие в действителност. Относно числото на фактора се съобразете с естествения си тен, но не по-малко от 30.

\n

И не забравяйте, че ако не се погрижите за себе си, никой няма да го направи вместо вас!

Прочетете още:

Коментирай