Цветя

Винаги цъфтящи цветя – илюзия за пролет

02.01.2012г. / 15 36ч.
Вергиния Генова
Винаги цъфтящи цветя – илюзия за пролет

Понякога ни се иска цветята да цъфтят постоянно у дома. Да, но за беда може да имаме само нецъфтящи растения или пък такива, които цъфтят рядко и за кратко. Вариантите са два – да потърсим и закупим например много бугенвилии, които цъфтят почти през цялата година или да си направим изкуствени и да заблудим гостите.
 
Лесно можете да освежите зелената маса на растенията у дома или в офиса като си направите вечноцъфтящи цветя от най-обикновена салфетка, тишу или друг вид мека хартия.

1. Изрежете квадратчета (в зависимост от големината на цвета, който искате да получите).

2. Защипете ги с телбод по средата, за да се държат здраво заедно.

3. Оформете венчелистчетата – например може да окръглите ъглите на салфетката или пък да им придадете някаква друга форма, ако желаете.

4. Оформете ги едно по едно с ръка, така че да се получи бухнало цвете-сферичка.

Може да го закачите да виси с конец или пък да го залепите на клечка и да го боднете в саксията. Ако направите така, за онези, които не разбират много-много от цветя, от далеч ще изглежда, че зимната ви градина е обсипана с цветове.

Няколко цветчета, изработени по този начин, придават семпла елегантност, а ако направите много такива - ще имате пищен цветен празник.
 
Тази идея е хитра, за времето когато нямате нито едно цъфнало цвете у дома - също за дългите есенни и зимни вечери, в които трябва да забавлявате с нови идеи палавниците у дома или пък за някое детско парти.

Прочетете още:

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати