Мода

Смени си пръстена, за да си промениш живота

07.01.2012г. / 22 09ч.
Надежда Маринова
Смени си пръстена, за да си промениш живота

Пръстените винаги са били на мода – те са популярно женско и мъжко украшение от векове, а днес са важен аксесоар от цялостната ни визия. Психолози са определили характера на човек в зависимост на кой пръст носи пръстена.

\n

Безименният пръст
Годежният или венчалният пръстен се носят по традиция на безименния пръст. Историята на сватбения пръстен датира още от египтяните. Те именно твърдят, че от безименния пръст започва „артерията на любовта“, отиваща към сърцето. Такива хора се стремят към удоволствия и чувствени наслаждения и пръстенът им помага да се чувстват по-щастливи. Възможно е да са романтични или да търсят любовта. Пръстен и на двата безименни пръста говорят за весел човек.

\n

Средният пръст
Ако носите пръстен на средния пръст, който е и най-дълъг, значи се стремите да привлечете вниманието, да се откроите, да покажете своята изключителност. Тук размерът на пръстенът има голямо значение – колкото по-голям и забележителен е той, толкова по-ярко се откроява неговият собственик. На средния пръст обикновено се носи и фамилният пръстен, предаван от поколение на поколение.

\n

Показалец
Пръстен, носен на показалеца, говори за човек, който демонстрира власт и желание да управлява другите хора, който търси признание, слава и успехи. Това е знак за силна воля. Има малко различие – пръстен на левия показалец означава мания за величие, а на десния – за разсъдлив собственик. Ако искате да станете по-уверени в своите сили, носете пръстен на десния показалец.

\n

Палец
Това не е най-удобният пръст за носене на пръстен. Въпреки това древните гърци и римляни са считали, че палецът символизира фалоса. Те въвели традицията за носене на голям железен пръстен на този пръст, като така символично защитавали своята мъжка сила. В наши дни психолозите казват, че хората, които носят пръстен на палеца се стремят към самоутвърждаване по всякакви начини, но главно – по сексуален. Това говори също за човек, който е експанзивен и с голяма вътрешна сила. Ако искате да убедите в нещо такъв човек – първо го накарайте да си свали пръстена.

\n

Малък пръст
Тук носят пръстените си творческите натури – художници, актьори, дизайнери, писатели и др. Това може да говори и за самовлюбеност и кокетство, склонност към хазартни игри и любов към флирта.

\n

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време