Писна ми

Гумени ботуши – да или не?

13.01.2012г. / 11 37ч.
Вергиния Генова
Гумени ботуши – да или не?

Когато снеговете започнат да се топят и сме принудени да вървим всред локви и ледени реки, малко са ботушите и обувките, които устояват на това предизвикателство. Поне на мен досега не ми се е случвало да нацеля качествени зимни обувки.
Нямам нищо против да си купя такива, които пропускат, но поне някъде да е отбелязано, че пропускат, за да си психически и физически подготвен. Както например, когато си купуваш велурени ботуши знаеш, че не са за зимни условия, а са декоративни. Жените ги предпочитат, но винаги имат едно наум, че не бива да джапат с тях в локви.
Е, хубаво е и за другите да се знае, а не да ти ги рекламират като супер зимни обувки, а при първата киша да подгизнеш и замръзнеш. И ако вече си си купил едни обувки за сезона и бюджетът ти не позволява на всеки два месеца нови ботуши се налага да обуваш найлони и някак да дощрапаш до пролетта и лятото.
Затова все повече започвам да се замислям да си купя гумени ботуши. Наистина държат студено, но поне не пропускат вода. Или поне по презумпция смятам така, защото в днешно време това, че си купуваш даден артикул въобще не е сигурно, че отговаря на представата ти за него. Иначе от време на време по витрините виждам прекрасни гумени ботуши на слънчогледи, маргаритки и лалета.

Струват ми се идеални, за разсейване на всякакви депресии: зимни, есенни, пролетни, че и летни.
Единственото, което досега ме е спирало е високата им цена, която някакси не съвпада с представите ми колко би трябвало да струват гумените ботуши. Иначе ако можех да прескоча този психологически праг и да дам 60 лева за гумени ботуши, които ще нося няколко седмици в годината в дъжд и локви, бих си купила няколко чифта. Гумените ботуши не стават за офис работа, но пък някак си трябва да стигнеш сух до работното си място.
Вие какво мислите за гумените ботуши? Бихте ли платили за гумени ботуши, та било то и на лалета, колкото за обикновени зимни ботуши? И бихте ли платили за обикновени зимни ботуши, които пропускат, цената, която им искат? Проблемът е как да различим качествените и некачествените ботуши, без да си носим легенче с вода, когато обикаляме магазините, за да ги тестваме. Смешно, смешно, но като се прецакаме, после даваме още толкова пари за лекарства. Затова трябва да се търси възможно най-топлата и качествена обувка, лошото е, че не може да я разпознаем нито по фасадата, нито по цената.

Прочетете още:


Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Ама ( преди 11 години )
Ама в Бургас няма зима:) затова ви издържат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Vilma ( преди 11 години )
Има качествени марки обувки. Както има и спрейове за импрегниране :) които са подходящи за текстил, кожа, синтетика, мембранни тъкани. Активно дишаща защита против влага, замърсяване, петна, сняг. Така че винаги можете да си вземете хубави обувки , ако знаете от къде :) и как да ги поддържате :) В Бургас има от къде . Не съм фен на гумените ботуши .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота