Свободно време

Започна китайската година на дракона

24.01.2012г. / 15 08ч.
Вергиния Генова
Започна китайската година на дракона

Според китайския календар започва годината на Дракона. Нашата култура е далеч от драконовата, но благодарение на инвазията на китайски стоки можем да си закупим всякакви дракони, дракончета и драконеси, дори от кварталното магазинче.
Добре е да знаем какво символизира драконът.

Драконът се смята за пазител на съкровищата. Той е и символ на мъдрост и дълголетие, могъщество, безсмъртие и доброта. Използва се като талисман срещу враговете. Ето защо, ако работите във враждебна среда и не може да понасяте колегите си, сложете малка фигурка на дракон на бюрото си да ви пази от тях, пък им кажете, че това ви е скъп подарък от любимия, например.
Смята се, че драконът пази дома и гони злите духове и недоброжелатели. Ако вярвате на такива неща обаче трябва да знаете, че ако искате драконът да не започне да подтиска вашата воля, трябва да поставите фигурката или картината с неговото изображение на място не по-високо от вашия ръст.
Според фън шуй драконът осигурява успех най-вече на главата на семейството, но трябва да е поставен в източната част на жилището.
Драконът може да се постави навсякъде в дома, освен в спалните, така хем ще ви закриля, хем ще носи късмет, протекция и богатство.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време