Семейство

Как да се справя със зла свекърва?

01.02.2012г. / 09 42ч.
Нина Иванова
Как да се справя със зла свекърва?

Често в едно семейство се пораждат търкания, но ситуацията става особено сложна, когато на едно място се съберат снаха и свекърва. Ако срещате проблеми с майката на мъжа си и не знаете как да се справите с нея, предлагаме ви няколко трика, с които да я накарате да замълчи... сега и завинаги!

1. Бъдете добра и мила, но без излишно фамилиарничене. Забравете за старите традиции да се казва на свекървата „Майко“ или „Мамо“. Всички ние си имаме майка и баща, не е необходимо да го казвате и на нея. Особено ако не ви идва от сърце.

2. Спазвайте дистанция. Направете всичко възможно да живеете далеч от свекървата. Дори да сте в добри отношения, вие имате ново семейство и трябва да сте самостоятелни. Така ще ограничите и влиянието й върху съпруга ви, ако досега то е било силно.

3. Вълкът козината си мени, но нрава никога! Помнете, че ако преди се е държала зле с вас, а след като се омъжихте за синчето й, си е променила отношението, то това е само маска. Тя със сигурност не си е променила мисленето със скоростта на светлината, по-скоро държи благоприличие, но при първа възможност ще реагира в удобна за нея ситуация. Винаги имайте едно на ум.

4. Мълчанието е злато. Когато сте й на гости, тя често се изпуска пред вас, прави коментари или забележки, които са ви неприятни. Игнорирайте ги, правете се на ни чула, ни видяла. Бъдете тактична и винаги мислете няколко хода напред. Една жена знае как да се оправи с друга, особено ако тя е по-устата. Само не избързвайте да влизате в открит и лют спор. Така, все едно, че тя е спечелила.

5. Мислете за семейството си. Най-важното нещо е връзката ви с мъжа на живота ви и вашите деца. В името на хармонията вкъщи, преглътнете някои неприятни думи от нейна страна. Ако ситуацията излезе извън контрол обаче, покажете позицията си смело и докажете, че в името на доброто ви семейство, сте способна да го защитавате.

Прочетете още:

Коментирай