Меню

Късчета любов за двама

13 февруари 2012 | 14:45 | Аз жената
Добави в любими
За 2 порции:
600-700 г пилешко филе, нарязано на малки парчета 
сол, черен пипер, чубрица 
2 яйца 
лимон за декорация 
брашно – за паниране 
олио – за пържене
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Пилешкото филе се посолява леко и се обърква, за да поеме солта. В отделен съд се разбиват две яйца и към тях се добавят малко сол, черен пипер и чубрица. Слагаме тигана с олиото на котлона и когато олиото се сгорещи започваме да поставяме хапките в него. Всяко филе първо се потапя в яйчената смес, след това се овалва в брашно от двете страни и се слага да се пържи.

Пържат се до придобиване на златист до кафеникав цвят. Декорацията е пожелание. Аз ги подреждам в подходяща чиния, като под тях може да се сложат листа зелена салата, а върху тях – парче лимон, което може да се изстиска върху хапките, за да станат още по-вкусни. 

Подходящото за тях питие е бяло вино, но любителите на червеното (като мен) може да направят изключение. Така не пропускаме отбелязването и на празника Трифон Зарезан:) Името на ястието пък („Късчета любов за двама“) прави израза „Любовта минава през стомаха“ още по-буквален;) А за моя любим важи едно към едно, когато си хапва от тези вкусни хапки, защото след това ме обича още повече. :)

Искам да наблегна на едно задължително за мен условие, когато приготвям романтичната трапеза – това е добре украсената маса – свещи, розови листенца, любовно послание, сгънато като пергамент и оставено на масата... малките неща допринасят много за атмосферата. Разбира се, не трябва да се прекалява, за да не стане кичозно. :) Това е моята представа за хубав празник. Надявам се рецептата да ви хареса.

Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай